BiH: Hapšenja narko dilera, osumnjičeni da su drogu krijumčarili iz Crne Gore

U dosadašnjim aktivnostima, izvršena je zapljena veće količine opojne droge i novca koji potiče iz izvršenja ovih krivičnih djela. Nakon sprovedene akcije, prema instrukciji tužitelja, preduzeće se dalje radnje prema osumnjičenima
51 pregleda 1 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.07.2016. 08:01h

Od ranih jutarnjih sati, po nalogu Tužilaštva BiH, više desetina policijskih službenika MUP-a RS, vrši pretrese i hapšenja na području Banjaluke i Trebinja, a na terenu se nalazi i istražitelj Tužilaštva BiH, koji koordinišu rad.

Akcija je usmjerena na otkrivanje i razbijanje dilerske mreže koja već duže vremena djeluje na području Trebinja i Banjaluke, i krijumčari opojne droge iz Crne Gore u BiH, najviše opojnu drogu marihuana-skunk i dr., koju na ilegalnom narko- tržištu prodaje većem broju konzumenata i zavisnika sa područja Banjaluke i Trebinja, a među kojima su mladi ljudi, maloljetne osobe i osobe školske dobi, prenosi N1.

Nakon dobro pripremljene akcije, uslijedila je realizacija aktivnosti koja uključuje hapšenje i privođenje većeg broja osoba, kao i pretrese stanova, kuća, objekata i vozila koja koriste osumnjičeni, sa ciljem pronalaska i zaplijene opojnih droga.

Meta akcije je, kako navodi N1, više od 10 osumnjičenih osoba, uglavnom sa područja Banjaluke i nekoliko osoba Trebinja.

Navedene osobe su pod istragom, da su kao organizovana kriminalna grupa, duži vremenski period, vršili krijumčarenje, nabavku, rasparčavanje i prodaju opojnih droga zavisnicima i konzumentima na području Trebinja, Banjaluke i okoline, te na taj način sticali veliku nezakonitu imovinsku korist, a nanosili štetu mladim osobama, njihovim porodicama i cjelokupnoj zajednici.

U dosadašnjim aktivnostima, izvršena je zapljena veće količine opojne droge i novca koji potiče iz izvršenja ovih krivičnih djela. Nakon sprovedene akcije, prema instrukciji tužitelja, preduzeće se dalje radnje prema osumnjičenima.

Ovim aktivnostima, tužilaštvo se zajedno sa partnerskim policijskim agencijama, suprotstavlja narko-kriminalu i strukturama narko-mafije u svim krajevima Bosne i Hercegovine.

Bonus video: