Trogodišnja djevojčica silovana i ubijena kod Zaječara

Osumnjičenom V. R. (1988) određeno policijsko zadržavanje do 48 sati
65 pregleda 0 komentar(a)
Policija Srbije, Foto: RTS
Policija Srbije, Foto: RTS
Ažurirano: 10.07.2016. 11:56h

Trogodišnja djevojčica iz zaječarskog sela Vratarnica sinoć je silovana pa ubijena, objavio je RTS. Osumnjičeni V. R. (28) je, kako se dodaje, priznao zločin.

Uhapšen je i određeno mu je zadržavanje do 48 sati. Kako RTS nezvanično saznaje, on je priznao da je prije dvadesetak dana ubio i četrdesetšestogodišnju ženu iz istog sela, čiji nestanak je takođe prijavljen policiji.

Vršilac dužnosti direktora policije Vladimir Rebić rekao je da se u okolini Zaječara, u selu Vratarnica, dogodio stravičan zločin kada je trogodišnja djevojčica silovana i zvjerski ubijena.

Rebić je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da je policija uhapsila V. R. (1988) za koga se sumnja da je izvršio zločin i da je njemu određena mjera zadržavanja od 48 sati.

"Oko 21 sat i 30 minuta policija je dobila prijavu majke djeteta da je dijete nestalo'', rekao je Rebić, dodavši da se dijete prethodno nalazilo na rođendanu u komšiluku.

Prema njegovim riječima, policija je odmah počela potragu za V. R. a na osnovu iskazane sumnje gostiju na rođendanu.

V. R. je nakon sat vremena ponađen, a poslije saslušanja je i priznao zločin.

Rebić je dodao da su pripadnici MUP-a nakon toga, zajedno sa V. R. otišli na lice mjesta gdje je pronađeno unakaženo tijelo djeteta.

Mjesto zločina udaljeno je 600 do 700 metara od kuće u kojoj se slavio rođendan.

Trogodišnju djevojčicu porodica je prije zločina otpratila na prvi rođendan svog komšije u kuću prekoputa u kojoj živi brat osumnjičenog za ubistvo. Ujak djevojčice je rekao da su se djeca na rođendanu igrala i da je ona u jednom trenutku nestala, nakon čega je cijelo selo krenulo u potragu za njom, prenosi RTS.

Bonus video: