Šta Stefanović poručuje Televiziji N1: Balkansko proljeće, Vučić kao Gadafi...

Ništa novo - kaže profesor Fakulteta političkih nauka Rade Veljanovski, strani plaćenici - domaći izdajnici - jasna su asocijacija na devedesete i dokaz da ih nismo preležali
165 pregleda 6 komentar(a)
Nebojša Stefanović, Foto: MUP Crne Gore
Nebojša Stefanović, Foto: MUP Crne Gore
Ažurirano: 14.06.2016. 07:36h

Ministar policije Nebojša Stefanović indirektno je optužio televiziju N1 da priziva balkansko proljeće u Srbiji i da želi da Aleksandar Vučić završi kao Gadafi.

U prilogu, s metaforičnim naslovom "balkansko građansko proljeće", koji se juče bavio građanskim protestima u regionu, ministar je vidio prijetnju mandataru za sastav nove Vlade.

Na Tviteru, gdje ministar policije svoje pratioce najčešće obavještava o svojim državnim aktivnostima, ovoga puta poruka televiziji N1. Ne jedna, već tri. Burnu reakciju ministra izazvao je prilog u kome se vrši uporedna analiza građanskih protesta u zemljama u okruženju.

Twitter @NesaStefanovic: Vidim da američki N1 priziva balkansko proljeće u Srbiji. Malo im je bilo arapsko. / Ili bi to oni da Vučić završi kao Gadafi? / Bar ste iskreni i dobro je da znamo šta želite.

Odmah potom, isto se zapitao i list Informer. U tekstu pod nazivom "Amerikanci sami sebe isfolirali! CIA TV N1 poziva na "balkansko proljeće"", autori teksta pitaju se da li to TV N1 poziva na krvoproliće?

U libertarijanskom klubu "Libek" kažu da je kap upravo prelila čašu, jer umjesto da nađe odgovorne u policiji zbog rušenja u Savamali, ministar Stefanović, tvrde crta metu na leđima novinara.

"Kao ministar policije on usađuje jednu opasnu pretpostavku u javnosti Srbije da postoje neke pete kolone, da postoje neki neprijateljski mediji koji u stvari obmanjuju građane i kojima je u stvari cilj nasilno rušenje vlasti i krvoproliće na ulicama. I ja stvarno očekujem da Vlada poslije takvih izjava reaguje", rekao je Miloš Nikolić iz Libeka.

Ništa novo - kaže profesor Fakulteta političkih nauka Rade Veljanovski, strani plaćenici - domaći izdajnici - jasna su asocijacija na devedesete i dokaz da ih nismo preležali.

"I dokazuje da mi ponovo imamo režimsko novinarstvo i režimske medije, jer jedan broj medija koji nekritički govori o vlasti i brani je, a s druge strane, optužuje svakoga ko bilo šta kritički kaže u odnosu na tu vladajuću strukturu - to nije moguće bez direktne saradnje s vlašću", kaže Rade Veljanovski s FPN-a.

Zaštitnik građana nedavno je pozvao državne organe da se ograde od medija u kojima se novinari optužuju za saradnju sa stranim ambasadama, a i jedni i drugi za izazvanje haosa u državi, ali ne samo da se niko nije ogradio, konstatuje Saša Janković, već poslanici i ministri dolivaju ulje na vatru.

"To može da bude i strašno opasno. Da se ne bi desilo da neko povjeruje u to da izdajnici šetaju ulicama pa učini nešto što možda misli da se izdajnicima treba raditi", kaže Janković.

Smatra li i sam ministar da je njegova izjava opasna po bezbjednost novinara zaposlenih na N1? Na dopis koji smo poslali MUP-u, nema odgovora.

Nezavisno udruženje novinara Srbije ocijenilo je kao "neprimjeren javnoj komunikaciji" napad ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića na redakciju Televizije N1. Ministar unutrašnjih poslova na ovo saopštenje odmah je imao odgovor - takođe putem Twittera, na kom je napisao: "Sa političkim strankama, kao što je NUNS, ne razgovaram o medijima. A slobodu govora mi niko neće uskratiti".

Bonus video: