Vučić branio gradonačelnika: Iza rušenja u Savamali stoje najviši organi Beograda

Rekao je i da nikome neće da objašnjava stvari koje bi bile nelogične i da na nekog svaljuje krivicu
10 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 08.06.2016. 13:15h

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na vanrednoj konferenciji za novinare da iza rušenja u Savamali stoje najviši organi gradske uprave.

"Prije osam dana sam rekao da ću da govorim o incidentu u Savamali. Tu postoje dvije ključne stvari- istina i povjerenje. Nisam došao da bih objavio onima koji nas mrze, već sam došao zbog običnih građana koji su bili zabirnuti jer se nešto dešavalo pod okriljem noći i koji ne žele da se to dešava. Njima se obraćam i zbog njih imam obavezu da danas o ovome govorim", kazao je Vučić.

Rekao je i da nikome neće da objašnjava stvari koje bi bile nelogične i da na nekog svaljuje krivicu, "iako su se mediji spremali na takav scenario", te da time podvlači razliku između sadašnje i nekih ranijih vlasti, za vrijeme čije vladavine nismo saznali ko su bili oni koji su pod fantomkama hapsili MIlsosevića.

"Ponosan sam na činjenicu da sam predsjednik vlade gdje se istina ne krije i što građani mogu da imaju povjerenje u svoje institucije i u istinitost podataka koje te institucije iznose", rekao je Vučić.

On je izjavio da neće govoriti o detaljima, već da je to na policiji i Tužilaštvu.

"Nesumnjivo iza onoga što se dogodilo stoje najviši organi vlasti u Beogradu. Oni će snositi i krivičnu i pravnu i svaku vrstu odgovornosti", najavio je Vučić.

Vučić je rekao da je siguran da je njihov motiv bio najčistiji, da su želeli da očiste prostor od kriminalaca koji su ga zloupotrebljavali za zaradu.

"Siniša Mali je za mene, kao nekoga ko je odrastao na beogradskom asfaltu, gradonačelnik koji je od 1980. godine najviše uradio za tako kratko vrijeme. ", rekao je Vučić i precizirao:

"On je uspio da smanji dug za 260 miliona eura, spustio je deficit, zaslužan je za pokretanje najvećih projekata, najljepše šetalište u Savamali, zaslužan za dizanje više kranova i dizalica nego ikada ranije, renoviranje centra grada i okolnih sela."

Bonus video: