Trojni sastanak u Zagrebu o vladi nije urodio plodom

Orešković, Karamarko i Petrov sastali su se sinoć u Banskim dvorima, a nakon toga je u zajedničkoj izjavi rečeno da vladin tim nastavlja da sarađuje punom radnom energijom i da ostvarenje zajedničkih ciljeva ostaje prioritet vlade
0 komentar(a)
Božo Petrov i Tomislav Karamarko, Foto: Twitter
Božo Petrov i Tomislav Karamarko, Foto: Twitter
Ažurirano: 02.06.2016. 08:19h

Sastanak dvojice potpredsjednika vlade, Tomislava Karamarka i Bože Petrova, s premijerom Tihomirom Oreškovićem koji je inicirao da se zbog narušenih odnosa njih trojica nađu na zajedničkoj kafi i vide kako dalje, nije urodio plodom, piše zagrebački Jutarnji list.

Pozivajući se na svoja saznanja, list navodi da se na sastanku pričalo o smjeru u kojem ide država, spominjale su se dobre brojke o rastu BDP-a, ali je zaključeno da zbog odnosa dvojice potpredsjednika, koji posljednjh dana uopšte ne komuniciraju, sve pada u drugi plan.

Petrov je, naime, uoči sastanka poručio da mogu piti kafu i razgovarati, ali da njihov stav ostaje nepromijenjen i da Karamarko mora otići iz vlade.

Ovo je prvi put da su Karamarko i Petrov uopšte razgovarali nakon što je čelnik Mosta prošlog petka najavio kako će Mostovi zastupnici u Saboru biti za opoziv prvog potpredsnednika vlade ako on sam ne da ostavku zbog afere "konsultantica" u koju je umiješana njegova supruga Ana.

Taj petak svi su se Mostovi ministri na telefonskoj sjednici vlade izjasnili za opoziv Karamarka.

Orešković, Karamarko i Petrov sastali su se sinoć u Banskim dvorima, a nakon toga je u zajedničkoj izjavi rečeno da vladin tim nastavlja da sarađuje punom radnom energijom i da ostvarenje zajedničkih ciljeva ostaje prioritet vlade.

Bonus video: