Novi stil vladanja: Vučić će primati građane već od pet sati ujutro da čuje šta ih tišti

On je još rekao da će jedanput u najmanje dva mjeseca na sedam dana vladu premjestiti van Beograda
129 pregleda 32 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 24.05.2016. 19:23h

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je danas najavio značajne promjene u načinu funkcionisanja buduće vlade, rekavši da će primati građane već od pet sati ujutro da čuje šta ih tišti.

Najavio je da će uputiti pozive "svima koji žele da razgovaraju o tome šta je to što zajednički može da se uradi za Srbiju", dodavši da to ne znači i da će sve te stranke biti u koaliciji.

Vučićeva Srpska napredna stranka (SNS) je osvojila skoro 50 odsto glasova na opštim izborima prošlog mjeseca, čime joj je osigurano 131 mjesto u 250-članom parlamentu, a njemu omogućen drugi četvorogodišnji mandat.

"Pozvaću sljedeće nedjelje sve (političke stranke) na razgovore o budućnosti Srbije" rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Dodao je da će odluka o potencijalnim koalicionim partnerima biti donesena na sastanku odbora SNS-a u subotu.

"Spreman sam sa svima da razgovaram, zvaću i (Ivicu) Dačića (lider SPS)", rekao je Vučić i ponovio, odgovarajući na pitanja novinara, da će on "sve da ih pozove, ali da to ne znači da će sve da pozove i u koaliciju", jer to, kako je dodao, nije realno.

Premijer Srbije je kazao da će ohrabriti obične ljude da mu iznose svakodnevne probleme, da vidi kakve ih muke muče, da građani vide kako vlada želi da čuje njihovu muku i probleme, da bi razumjeli šta su najveći problemi u zemlji.

"Sedam dana primaću građane, jednom nedjeljno ću od pet ujutru do osam primati sve građane koji žele prijem u vladi, da bih od osam mogao da se posvetim drugim obavezama", naglasio je Vučić.

On je još rekao da će jedanput u najmanje dva mjeseca na sedam dana vladu premjestiti van Beograda, kako bi bila bliža građanima i čula šta njih tišti.

Prvo će otići u Niš, gdje će sedam dana boraviti, i to u kasarni, da ne bi, kako je rekao, trošio novac na drugi smještaj.

Bonus video: