Mesić: Afera Konsultantica je nova Fimi media

Mesić je zapitao šta bi bilo da je njegova supruga postala konsultant nekog pravnog subjekta koji je u sukobu s državom Hrvatskom
0 komentar(a)
Stjepan Mesić, Foto: Shutterstock
Stjepan Mesić, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 19.05.2016. 15:37h

Bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić, kome je Sabor uskratio pravo na kabinet, vozilo i vozača, poistovijetio je danas aferu "Konsultantica", koja se povezuje sa prvim potpredsjednikom vlade Tomislavom Karamarkom, sa Fimi media zbog koje se sudi bivšem premijeru Ivu Sanaderu.

"To je nova Fimi media. Imate ugovor gdje supruga potpredsjednika vlade postaje konsultant čovjeka koji je bio na vrhu uprave Ine i odmah nakon toga prešao u MOL, koji ga plaća 12.000 eura mjesečno, a kad zapošljava konsultanta, u ovom slučaju suprugu potpredsjednika vlade Karamarka, ugovor mu se povećao za još dvije hiljade - za iznos koji dobija Ana Karamarko", jasan je bio Mesić.

Mesić je zapitao šta bi bilo da je njegova supruga postala konsultant nekog pravnog subjekta koji je u sukobu s državom Hrvatskom.

"Možete li zamisliti gdje bi se zaustavila ta kampanja protiv mene?", zapitao je on na konferenciji za novinare.

Komisija za odlučivanje o sukobu interesa pokrenula je juče postupak protiv Karamarka, koji je i lider najuticajnijeg vladajućeg HDZ-a, zbog toga što je njegova supruga Ana radila za lobista mađarskog MOL-a Josipa Petrovića i tako prihodovala najmanje pola miliona kuna ili 60.000 eura.

Hrvatska je u sporu sa mađarskim MOL-om nad zbog vlasništa nad hrvatskom naftnom kompanijom INA, a prije dva dana je objavljena i informacija da je firma Drimia, u vlasništvu Karamarkove supruge, radila za još jednu kompaniju koja je u sporu sa Hrvatskom. Riječ je, kako su prenijeli hrvatski mediji, o mesnoj industriji Gavrilović.

Bonus video: