VLADIKA VOLI RASKOŠ

Ovo je episkop SPC koji prijeti novinarima: Lične tablice na luksuznom mercedesu

Vladika Sergije (Karanović) kupio je novi "mercedes", čije ga je slikanje toliko razbješnjelo, po dolasku na čelo Eparhije frankfurtske i svenjemačke
418 pregleda 115 komentar(a)
Sabor SPC kola, Foto: Foto Blic.rs/Oliver Bunić
Sabor SPC kola, Foto: Foto Blic.rs/Oliver Bunić
Ažurirano: 18.05.2016. 19:16h

Vladika koji voli raskoš obilježava luksuzni “mercedes” svojim inicijalima i godinom rođenja i prijeti novinarima, bi u najkraćem, to bi bio opis jednog od episkopa SPC, Sergija, vladike frankfurtskog i svenjemačkog, piše Blic.

Upravo je ovaj velikodostojnik SPC, i to sa najkraćim episkopskim stažom, prekjuče, prvog dana zasijedanja Sabora, u pratnji vladike vranjskog Pahomija, iz "mercedesa" E klase, vrijednog najmanje 50.000 eura, zaprijetio novinaru i fotoreporteru Blica: “Opasno je to što radite, opasno po vas”, piše taj list.

Vladika Sergije (Karanović) kupio je novi "mercedes", čije ga je slikanje toliko razbješnjelo, po dolasku na čelo Eparhije frankfurtske i svenjemačke.

Na taj automobil, njemačkih registracija, odmah je postavio tablice sa inicijalima svoje titule i imena, i godište rođenja. Da svi znaju episkop Sergije rođen je 1975. ili kako precizno piše na tablici - ES 75.

Sergije na Sabor došao u pratnji vladike Pahomija

Iako ima onih koji ga optužuju što je kupio novi "mercedes" i to u Eparhiji koju je materijalno upropastio njegov prethodnik vladika Konstantin, mora se priznati da pare za nova kola nije uzeo iz osiromašene eparhijske kase, navodi dalje u tekstu Blic.

Naime, automobil je kupio tako što se obratio crkvenim opštinama i poručio da ko hoće može da uplati za nova vladičina kola. Takođe, Eparhija je jedna od većih po teritoriji, pa Sergiju nije zamjereno što je kupio dobar auto.

Episkop je na Sabor došao u pratnji vladike vranjskog Pahomija, a obojica su dio glasačke mašine episkopa bačkog Irineja, u kojoj su nekada bili i vladika Vasilije (Kačavenda) i mileševski Filaret, piše u tekstu Blica.

Sergije je kadar bačkog episkopa i imenovan je u vladiku 2014. zajedno sa mladim vladikom Andrejem, koji je dobio na upravljanje Švajcarsku. Podmladak vladike bačkog Irineja dobio je po jedan deo nekadašnje velike Eparhije srednjoevropske.

Preporučujemo za Vas