Slučaj Nede Arnerić: Pink i tabloidi skandalozno kršili ljudska prava

U saopštenju se dodaje da u "bespoštednoj trci za tiražom ostaju u drugom planu javni interes i realni problemi sa kojima se suočavaju društvo i građani"
130 pregleda 7 komentar(a)
Neda Arnerić, Foto: Twitter
Neda Arnerić, Foto: Twitter
Ažurirano: 10.05.2016. 10:55h

U izvještavanju srpskih tabloida i TV Pink o nesreći koju je doživjela glumica Neda Arnerić prekršene su osnovne odredbe Kodeksa novinara Srbije, saopštilo je Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Kako se navodi u saopštenju, NUNS izražava duboku zabrinutost zbog "skandaloznog kršenja osnovnih ljudskih prava i gaženja moralnih normi" i poziva medija da u izvještavanju vode računa i o javnom interesu.

"Slučaj glumice Nede Arnerić samo je najnoviji u nizu slučajeva u kojima tabloidi bezočno zloupotrebljavaju nesreće javnih ličnosti ili drugih, javnosti manje poznatih građana", navodi NUNS.

U saopštenju se dodaje da u "bespoštednoj trci za tiražom ostaju u drugom planu javni interes i realni problemi sa kojima se suočavaju društvo i građani".

"U kombinaciji sa poplavom rijaliti programa na televizijama sa nacionalnim frekvencijama, takav pristup tiražnih tabloida lako posluži kao neka vrsta dimne zavese iza koje ostaju realni problemi, počev od socijalne krize, pa do lošeg funkcionisanja državnih organa ili njihove zloupotrebe u interesu različitih neformalnih centara moći", zaključuje NUNS.

Bonus video: