"NE PLAŠIM SE HAOSA"

Vučić: Njih interesuje samo moja glava, dok oni hejtuju, nova vlada će otvarati fabrike

"Te koji izazivaju incidente i sukobe gledam kao ljude koji na neodgovoran način gledaju u budućnost. Jedino što im je važno jeste to da bude cirkusa u parlamentu", rekao je predsjednik Vlade Srbije, naglasivši da parlament ne smije da bude rijaliti, jer skupština nije ni "Farma" ni "Parovi"
3 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 10.02.2019. 15:19h

Premijer Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić poručio je danas da se ne plaši nikakvog haosa poslije novog brojanja glasova i naglasio da će biti onako kako zakon nalaže i onako kako su rekli građani.

Vučić je u intervjuu "Informeru" kazao da nikome neće dozvoliti da Srbiju gurne u haos zarad svojih sitnih i sebičnih dnevnopolitičkih interesa, a da će na mržnju koju prema njemu pokazuju pojedini analitičari, novinari i njihovi politički favoriti, odgovoriti otvaranjem fabrika, renoviranjem škola i bolnica, povećanjem BDP, a krajem godine i rastom plata i penzija.

Komentarišući aktuelni "rat za cenzus" u kome su funkcioneri koalicije Dveri-DSS počeli čak i da tuku članove Republičke izborne komisije, Vučić kaže da to da li je neko prešao ili nije prešao cenzus nije pitanje želja, njegovih ili bilo čijih drugih.

"O tome ko je prešao, a ko nije prešao cenzus odlučuje RIK strogo u skladu sa glasovima koje je dao narod. Narod je nosilac suvereniteta, on je nama političarima dao svoje glasove", ističe premijer Srbije.

On kaže i da bi volio da svi pređu cenzus, zato što bi onda mogli bez skrivanja da svi jedni drugima odgovore sve što misle.

Upitan da li se plaši haosa ukoliko se poslije novog brojanja glasova ispostavi da je neko ispod cenzusa, s obzirom na to da je u RIK-u već došlo do sukoba, Vučić kaže da se ne plaši nikakvog haosa.

"Te koji izazivaju incidente i sukobe gledam kao ljude koji na neodgovoran način gledaju u budućnost. Jedino što im je važno jeste to da bude cirkusa u parlamentu", rekao je predsjednik Vlade Srbije, naglasivši da parlament ne smije da bude rijaliti, jer skupština nije ni "Farma" ni "Parovi".

Na pitanje zašto je u većini medija prikazan maltene kao neko ko na silu drži vlast, Vučić kaže da te analitičare, novinare i njihove političke favorite ne interesuje ni gdje, ni kako ide Srbija, na šta ćemo da uradimo.

"Njih interesuje samo moja glava. I oni će sve vrijeme da prave takvu vrstu atmosfere. Ali, dok oni to rade, ja ću se baviti interesom naroda. Dok oni hejtuju, nova vlada će otvarati nove fabrike", istakao je Vučić, dodavši da će povećavati BDP i smanjivati deficit, baviti se uređivanjem škola, bolnica, domova zdravlja jer, kako je istakao, to je posao premijera.

Na pitanje ko će biti novi predsjednik Vlade Vojvodine, Vučić kaže da ima više kandidata i dodaje da premijer Vojvodine može biti izabran već do kraja maja ili početka juna, i to prije nego što bude izabran predsjednik Vlade Srbije.

Što se tiče sastava nove Vlade Srbije, Vučić kaže da će u svakom slučaju biti promjena i da će neki od dosadašnjih ministara ostati u novoj vladi, a neki neće.

O tome sa kim će ući u koaliciju na republičkom nivou, kaže da još nije odlučio.

"Ne znam gdje su neki toliko zapeli?! Kao da ne razumiju da ako budem želio mogu da imam i 189 i 190 poslanika. Ali ja neću puki opstanak na vlasti, hoću promjene. I neću da pravim kompromise", kaže premijer Srbije.

Kako je naveo, nekada je mnogo bolje da imate manju većinu, a da sprovodite program za koji ste sigurni da će donijeti boljitak narodu, nego da obezbjeđujete fotelju brojem poslanika.

Upitan šta će biti sa Ivicom Dačićem, Vučić nije želio da se izjašnjava, primijetivši da ljudi iz SPS na svakom koraku govore da oni ne žele da budu u vladi.

"I to posebno ne žele, kako kažu, pod ovakvim uslovima. Pa ne znam šta bih ja tu više rekao. Možda negde imaju bolje uslove i bolje društvo. To je pitanje za njih, a ne za mene", zaključio je premijer Srbije.

Preporučujemo za Vas