Lukač: Sa šefom CIA razgovarano o borbi protiv terorizma

Direktor SIPA BiH Perica Stanić rekao je da je Brenan juče na radnom sastanku sa čelnim ljudima bezbjednosnih agencija u BiH dao punu podršku BiH i njenim institucijama za provođenje zakona kada je u pitanju borba protiv terorizma
1 komentar(a)
Džon Brenan, Foto: Twitter
Džon Brenan, Foto: Twitter
Ažurirano: 23.04.2016. 09:03h

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas da su direktori bezbjednosnih agencija u BiH sa direktorom CIA Džonom Brenanom na sastanku u Sarajevu razgovarali o globalnoj borbi protiv terorizma i što boljoj saradnji svih policijskih agencija po tom pitanju.

"Dobro je što smo i s visokim gostom razmijenili mišljenja i naša iskustva u borbi protiv terorizma", rekao je Lukač, prenijela RTRS.

On je za sarajevsku štampu rekao da, u vremenu kada se i mnogo razvijenije zemlje od BiH, čiji je bezbjednosni i policijski sistem daleko opremljeniji od onog kojim raspolažu nadležne agencije u BiH, suočavaju s problemima u borbi protiv terorizma, sam dolazak direktor američke agencije CIA u BiH predstavlja svojevrsnu pozitivnu poruku.

"Sama posjeta gospodina Brenana, a i ono što smo čuli, dovoljna je poruka koliko je BiH bitna za SAD i mi to svakako moramo imati na umu", zaključio je Lukač.

Direktor SIPA BiH Perica Stanić rekao je da je Brenan juče na radnom sastanku sa čelnim ljudima bezbjednosnih agencija u BiH dao punu podršku BiH i njenim institucijama za provođenje zakona kada je u pitanju borba protiv terorizma.

Prema riječima direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH Mirsada Vilića, na sastanku je bilo riječi o saradnji i koordinaciji policijskih agencija u BiH, stranim borcima, radikalizaciji, deradikalizaciji, Strategiji BiH u borbi protiv terorizma, kao i rezultatima postignutim na ovom polju.

On je naveo da je posebno naglašena spremnost BiH za saradnju u borbi protiv terorizma, kao i da je ukazano i na značaj činjenice što doprinos u borbi protiv ove pošasti daje i Islamska zajednica u BiH.

RTRS navodi da, prema nezvaničnim informacijama koje prenosi štampa, Brenan bi danas trebalo da posjeti Obavještajno-bezbjednosnu agenciju BiH i razgovara sa direktorom te agencije Osmanom Mehmedagićem.

Bonus video: