Snimak napada na poslanike Demokratske stranke: "Evo ga, vadi nož"

Grupa nasilnika fizički je napala poslanike u Skupštini Srbije Natašu Vučković, Balšu Božovića i Dragana Šutanovca u beogradskom naselju Zvezdara
13 komentar(a)
Napad na Dragana Šutanovca, Foto: Screenshot (YouTube)
Napad na Dragana Šutanovca, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 28.03.2016. 13:09h

Demokratska stranka objavila je necenzurisani snimak napada na funkcionere DS Dragana Šutanovca, Natašu Vučković i Balšu Božovića.

Grupa nasilnika juče je fizički napala poslanike u Skupštini Srbije Natašu Vučković, Balšu Božovića i Dragana Šutanovca u beogradskom naselju Zvezdara.

Simpatizeri Srpske radikalne stranke, I.M. (49), A.M. (26), D.M. (26) i S.K. (24) osumnjičeni su za ovaj napad i uhapšeni.

Uz snimak, DS je objavila i saopštenje u kome navodi da je "režim Aleksandra Vučića juče osudio napad na poslanike Demokratske stranke, dok već danas, preko svojih službenih glasila, tvrdi da su poslanici Demokratske stranke napali nekoga u običnoj uličnoj tuči".

"Očigledno su pojedini mediji dobili nalog da od žrtava naprave nasilnike, što čine, navodno, ekskluzivno najavljujući material koji uopšte nije tajni – sirov material sa jučerašnjeg događaja. Demokratska stranka nema šta da krije i zato sama čini ovaj materijal dostupnim", navodi DS u saopštenju za medije.

"Baš kao što smo u više navrata ponovili, na njemu se vidi kako organizovana grupa huligana za koje je Nebojša Stefanović tvrdio da su pijačni prodavci, a za koje se ispostavilo da imaju desetine krivičnih djela, dočekuje autobus iz kog izlaze funkcioneri Demokratske stranke. Na njemu se vidi kako odmah počinju da vrijeđaju naše poslanike i kako se Dragan Šutanovac brani od osobe koja ga vuče za akreditaciju koju je nosio oko vrata. Nakon toga, vidi se kako napadači bacaju razbijene flaše na naše poslanike i prodavce, kako neko uzvikuje "evo ga, vadi nož", kao i da niko od naših poslanika nije učestvovao ni u kakvoj tuči, kao što to pokušava da se predstavi. Nakon posljednjeg saopštenja Srpske napredne stranke više nema nikakve dileme o tome da iza cijele atmosfere mržnje koja stvara nasilje stoji Aleksandar Vučić", navodi se u saopštenju.

Bonus video: