Princ Čarls i Kamila u Osijeku

Britanski prijestolonaslednik i njegova supruga provozali su se i tramvajem od Tvrđave prema osječkoj Katedrali
192 pregleda 0 komentar(a)
princ čarls i Kamila, Foto: Reuters
princ čarls i Kamila, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.03.2016. 15:29h

Članovi britanske kraljevske porodice, princ od Velsa i njegova supruga vojvotkinja od Cornvola, drugog dana posjete Hrvatskoj, borave u Osijeku, gdje su obišli Trg Sv. Trojstva, u starom dijelu grada.

Tokom obilaska Trga goste su pozdravljali brojni Osječani s kojima su se princ i vojvotkinja rukovali, javili su hrvatski mediji.

Princ Čarls sa suprugom je juče doputovao u Zagreb, prvu stanicu zapadnobalkanske turneje, tokom koje će posjetiti Srbiju, Crnu Goru i Prištinu.

U kulturno-umjetničkom programu učestvovali su Kulturno umetničko-društvo "Osijek 1862" i ženski vokalni ansambl "Brevis" koji je nedavno osvojio zlatnu medalju na trećem Svjetskom prvenstvu mladih horova u Rusiji.

Na Trgu Sv. Trojstva princ i vojvotkinja razgledali su štandove s ekološkim proizvodima domaćih proizvođača i članica udruženja "Rubina", koja okuplja više od 50 članica i njeguje tradicijske tehnike ručnoga rada, od kojih je najpoznatiji zlatovez, s ciljem očuvanja ovog dijela kulturne baštine.

Britanski prijestolonaslednik i njegova supruga provozali su se i tramvajem od Tvrđave prema osječkoj Katedrali.

I drugoga dana posjete, primijetili su hrvatski mediji, Kamila nije skidala svoje kožne rukavice, a mnogi su posmatrali i njen krzneni šešir.

Princ od Velsa, koji već godinama radi na ohrabrivanju međureligijskog dijaloga razgovarao je sa predstavnicima vjerskih zajednica s osječkog područja o doprinosu međuvjerskog dijaloga izgradnji mira i procesu pomirenja.

Bonus video: