Pripadnici Ravnogorskog pokreta napali novinare u Draževini

Prema navodima portala N1 nakon što su dobili zabranu da snimaju ovaj događaj, a kada su pokušali da snime par kadrova iz daljine na njih je nasrnuo stariji čovjek pripadnik pokreta
57 pregleda 161 komentar(a)
napad na N1, Foto: Screenshot
napad na N1, Foto: Screenshot
Ažurirano: 13.03.2016. 18:01h

Članovi televizijske ekipe N1, fizički su napadnuti u Draževini kod Višegrada gdje su se u nedelju okupili pripadnici Ravnogorskog četničkog pokreta kako bi obilježili godišnjicu hapšenja četničkog vođe Dragoljuba Draže Mihajlovića.

Prema navodima portala N1 nakon što su dobili zabranu da snimaju ovaj događaj, a kada su pokušali da snime par kadrova iz daljine na njih je nasrnuo stariji čovjek pripadnik pokreta.

"Napad se desio tako da nismo to ni primijetili. Pojavio se stariji čovjek visok dva metra i zaletio se na snimatelja Alena i počeo ga udarati kamerom po glavi. Prišla sam i molila ga da to ne radi, onda se okrenuo prema meni i počeo me udarati mikrofonom po glavi. Kada mu je ispao mikrofon, okrenuo se prema snimatelju i potrčao s njim. Prišao nam je i drugi, također stariji čovjek i govorio strašne stvari. U to se uključila i jedna žena" saopštila je napadnuta novinarka Adisa Ibrahimović.

Portal N1 navodi da su novinarsku ekipu spasili mladići iz srbije.

"Momci iz Srbije su poletjeli prema nama i počeli nas braniti i gurati od čovjeka i utrpali su nas u auto, nakon čega su počeli dolaziti i drugi. Napravili su nam prostor da odemo i kroz prozor su nam se izvinili i rekli da im je žao što se to dogodilo, da to nije stav njih i da je to djelo pojedinca i da to nikad ne bi uradili", kazala je reporterka N1.

Bonus video: