Identifikovana sumnjiva pošiljka na beogradskom aerodromu

Rakete dužine 1,5 metara bile su u prtljagu aviona na redovnoj liniji "Er Srbije", koji je u Beograd doletio iz Bejruta
7 komentar(a)
Air Serbia, Foto: Shutterstock.com
Air Serbia, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 13.03.2016. 09:29h

Avio-kompanija "Er Srbija" je saopštila da je kargo pošiljka, koja je transportovana na dalju destinaciju, identifikovana na beogradskom aerodromu i da ta kompanija pomaže u istrazi u vezi sa pošiljkom.

"Potvrđujemo da je kargo pošiljka, koja je transportovana na dalju destinaciju, ranije tokom dana identifikovana na beogradskom aerodromu, zahvaljujući strogim mjerama bezbjednosne kontrole", rečeno je Tanjugu u "Er Srbiji".

"Avio-kompanija pomaže u istrazi. Bezbjednost i sigurnost su osnovni prioriteti "Er Srbije"", rečeno je Tanjugu u toj kompaniji.

Beogradski mediji spekulišu da su na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu pronađene dve rakete sa eksplozivnim punjenjem koje su transportovane iz Bejruta preko Beograda i Londona za SAD, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Rakete dužine 1,5 metara bile su u prtljagu aviona na redovnoj liniji "Er Srbije", koji je u Beograd doletio iz Bejruta, pišu beogradski mediji.

Rakete su bile u sanducima i imale propratnu dokumentaciju. U skladu sa redovnom procedurom, istovarene su iz aviona, ali su policijski psi nanjušili eksploziv, naveli su mediji.

Bonus video: