Odgođeno saslušanje, Šešelj došao pred Specijalni sud i palio zastave

Šešelj je trebalo da bude saslušan povodom zahtjeva Haškog tribunala za njegovo izručenje toj instituciji, u kojoj 31. marta treba da mu bude izrečena prvostepena presuda po optužbama Haškog tužioca, ali je Viši sud saopštio da se saslušanje otkazuje iz procesnih razloga
8 komentar(a)
Vojislav Šešelj, Foto: Twitter
Vojislav Šešelj, Foto: Twitter
Ažurirano: 10.03.2016. 09:10h

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj došao je danas ispred zgrade Specijalnog suda u Beogradu iako je njegovo saslušanje odloženo i u prisustvu grupe svojih pristalica zapalio zastave Evropske unije i NATO.

Šešelj je danas trebalo da bude saslušan povodom zahtjeva Haškog tribunala za njegovo izručenje toj instituciji, u kojoj 31. marta treba da mu bude izrečena prvostepena presuda po optužbama Haškog tužioca, ali je Viši sud saopštio da se saslušanje otkazuje iz procesnih razloga.

Šešelj je prije toga novinarima rekao da je saslušanje otkazano, kako je obaviješten, jer pretresno vijeće Međunarodnog tribunala nije dostavilo odgovor na zahtjev Srbije povodom određenih procesnih pitanja.

Lider radikala je napomenuo da jedva čeka da se saslušanje ponovo zakaže "da im objasnim iz kojih pravnih razloga ne može da bude izručen Haškom tribunalu".

On smatra da Srbija, kako je rekao, više nije nezavisna poslije potpisivanja sporazuma sa NATO, i da je zato u znak protesta zapalio zastave EU i NATO.

Primjetno je i pojačano prisustvo policije ispred zgrade suda.

Sud: Otkazano saslušanje Vojislava Šešelja

Viši sud u Beogradu potvrdio je jutros da je iz procesnih razloga otkazano saslušanje Vojislava Šešelja koje je trebalo da se održi u devet sati.

"Sudija za prethodni postupak Odjeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu otkazao je iz procesnih razloga saslušanje okrivljenog Vojislava Šešelja zakazano za 10. mart 2016. godine u devet časova, o čemu je okrivljeni obaviješten u ranim popodnevnim časovima", navodi se u saopštenju suda.

Kako se dodaje, novi datum saslušanja biće naknadno određen.

Saslušanje Šešelja bilo je zakazano za danas u Odjeljenju za ratne zločine Višeg suda u Beogradu povodom zahtjeva Haškog tribunala za njegovo izručenje toj instituciji, u kojoj 31. marta treba da mu bude izrečena prvostepena presuda po optužbama Haškog tužioca.

Šešelj je najavio u srijedu na konferenciji za novinare da će se odazvati pozivu sprskog suda, navodeći da nema namjeru da dobrovoljno ide u Hag.

Bonus video: