Imeri: Ne prihvatamo Tačija, osumnjičen je za ratne zločine korupciju i organizovani kriminal

Opozicija će, kaže Imeri, insistirati da ova vlada podnese ostavke kako bi se otvorio put za sprovođenje demokratskih i slobodnih izbora, što bi, kako kaže, stvorilo nove legitimne institucije
2 komentar(a)
Visar Imeri, Foto: BETA
Visar Imeri, Foto: BETA
Ažurirano: 01.03.2016. 17:54h

Opozicija ne prihvata izbor Hašima Tačija za predsjednika Kosova, izjavio je lider opozicionog radikalnog pokreta Samoopredjeljenje Visar Imeri uvjeren da je u taj izbor bio pod pritiskom međunarodne zajednice i ucjena poslanika Demokratske partije Kosova.

Imeri je u intervjuu Glasu Amerike na albanskom jeziku rekao da je prvo neprihvatljiv način na koji je Tači izabran za kosovskog predsjednika, ocijenivši da je riječ o šaradi koja se dogodila u parlamentu.

Imeri tvrdi da je u izboru Tačija bilo kupovine glasova i u prilog tome kaže na mjesto "šefa države izabrana osoba koja se sumnjiči za brojne ratne zločine, odnosno korupciju i organizovani kriminal", što praktično znači da je prvi čovjek Kosova, jedan od ključnih ljudi, umiješan u organizovani kriminal.

"To praktično dovodi Kosovo u izuzetno tešku situaciju kada je riječ o demokratizaciji, jer ovdje je demokratija postala politika i kupovina moći", rekao je Imeri.

On tvrdi da je Tači izabran zahvaljujući kupovini glasova, ali i ucjenama i prijetnjama o čemu ti ljudi nikada neće govoriti, ali postoji puno materijala da se u tako nešto sumnja.

Opozicija će, kaže, insistirati da ova vlada podnese ostavke kako bi se otvorio put za sprovođenje demokratskih i slobodnih izbora, što bi, kako kaže, stvorilo nove legitimne institucije.

"Smatramo da se ne može govoriti o demokratiji na Kosovu ili bilo gdje drugdje, ako na funkcijama sjede oni koji su pogazili ustav", naveo je Imeri.

Bonus video: