Hrvatska: Policija razotkrila pedofila koji je napao 78 djevojčica

Tokom policijske akcije u posljednja dva mjeseca, kodnog naziva "Nemezida II", utvrđeno je da je osumnjičeni kontaktirao s djecom iz 260 porodica na širem području Hrvatske
69 pregleda 1 komentar(a)
pedofilija, Foto: Shutterstock.com
pedofilija, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 25.02.2016. 14:06h

Hrvatska policija podnijela je prijavu protiv 35-godišnjeg Riječanina zbog sumnje da je nad 78 djevojčica u dobi do 15 godina počinio 142 krivična djela polne zloupotrebe djece.

Policija je saopštila da je muškarac, lažno se predstavljajući kao njihov vršnjak, duže vrijeme putem društvenih mreža mamio i podsticao djevojčice da se snimaju u seksualno eksplicitnom kontekstu, dostavljaju mu takve sadržaje i povezuju ga sa svojim prijateljicama.

Pojedinim žrtvama osumnjičeni je slao pornografske sadržaje, a insistirao je i na ličnim kontaktima, koje je u nekoliko navrata realizovao i počinio krivična djela polnih delikata.

Tokom policijske akcije u posljednja dva mjeseca, kodnog naziva "Nemezida II", utvrđeno je da je osumnjičeni kontaktirao s djecom iz 260 porodica na širem području Hrvatske.

Policija je protiv njega nadležnim državnim tužiocima za mlade podnijela više krivičnih prijava.

Riječ je o nastavku policijskih akcija kojima je cilj otkrivanje krivičnih djela prema djeci, posebno polnih zlostavljanja i iskorišćavanja djeteta.

Bonus video: