"NEOVLAŠĆENO PRISLUŠKIVANJE I SNIMANJE"

Saslušana majka Davida Dragičevića: Prijavio je doktor koji je napravio lažni nalaz

"U policiji su bili korektni. Veoma su ažurni, a nadam se da će tu ažurnost pokazati i u slučaju ubistva mog djeteta"
5459 pregleda 2 komentar(a)
Suzana Radanović, Foto: Ljiljana Kovacevic
Suzana Radanović, Foto: Ljiljana Kovacevic

U Policijskoj upravi Banjaluka jutros je saslušana Suzana Radanović, majka ubijenog mladića Davida Dragičevića, pod optužbama da je počinila krivično djelo "neovlašćeno prisluškivanje i snimanje".

"U policiji su bili korektni. Veoma su ažurni, a nadam se da će tu ažurnost pokazati i u slučaju ubistva mog djeteta", rekla je Radanović novinarima posle saslušanja.

Njen advokat Milan Malešević rekao je da je Suzanu Radanović policiji prijavio direktor Zavoda za sudsku medicinu RS Željko Karan juče, a da je njoj poziv za saslušanje upućen samo nekoliko sati kasnije.

Advokat je kazao da se Suzana ne osjeća krivom i da u onome za šta je terete nema elemenata krivičnog djela.

"Ostavljamo Tužilaštvu da donese odluku. Ako dođe do sudskog postupka, pripremićemo detaljnu odbranu", kazao je Malešević.

On je istakao da se ovdje "očigledno ne radi o počinjenju krivičnog djela, osim možda o lažnoj prijave krivičnog djela".

Karanova prijava uslijedila je nakon što je majka ubijenog mladića na Fejsbuk stranci grupe "Pravda za Davida" postavila audio snimak na kome se čuje da patolog Željko Karan telefonom razgovara sa, po svemu sudeći, predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, jer tu osobu oslovljava sa predsjedniče.

"Poslušajte razgovor Karana i Dodika. Pita Karan da li može smatrati da je sad kraj... Evo ja ću ti odgovoriti - nije kraj", navela je ona u svojoj objavi.

Razgovor Karana sa Dodikom uslijedio je posle dešavanja u Banjaluci 30. decembra i održanog skupa "Pravda za Davida", kada je jedna grupa sa Davorom Dragičevićem, ocem ubijenog mladića, išla ispred zgrade u kojoj živi Karan.

Željko Karan radio je obdukciju tijela ubijenog Davida Dragičevića, a u svom nalazu naveo je da je u tijelu ubijenog mladića bila prisutna droga LSD, mada Banjaluka ne posjeduje laboratoriju koja može utvrditi prisustvo teških droga u krvi ili urinu.

Naknadnom toksikološkom analizom, urađenom u Beogradu, kao i u Austriji, utvrđeno je da je Karanov nalaz netačan i da u tijelu mladića nije bilo LSD niti ostalih droga.

Karan je prisustvovao konferenciji za novinare MUP RS 26. marta, održanoj dva dana posle pronalaska tijela mladića, što je bilo po prvi put da patalog prisustvuje konferenciji predstavnika MUP RS.

Na toj konferenciji za novinare nije bio postupajući tužilac.

Porodica ubijenog mladića smatra Karana jednim od funkcionera iz sistema vlasti RS koji su pokušali da zataškaju ubistvo njihovog sina i da ga kriminalizuju, označavajući ga narkomanom.

Od 25. decembra u policiju je privodeno oko dvadeset gradjana, članova grupe "Pravda za Davida", kao i narodnih poslanika, zbog narušavanja javnog reda i mira, ugrožavanja sigurnosti, čak i namjere da se izvrši "državni udar".

Niko još ne zna gdje se nalazi Davor Dragičević, koji je posljednji put viđen kod džamije Ferhadija oko 23 časa 30. decembra.

Policija je saopštila da traga za njim.