BiH: Vlasnik Pavlović banke u kućnom pritvoru

Pavlović, dvoje službenika banke i direktor Pavlovićeve firme Akva siti uhapšeni su zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja i pranje novca, a u vezi sa dodjelom kredita predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku za kupovinu vile u Beogradu
2 komentar(a)
Slobodan Pavlović, Foto: Screenshot (YouTube)
Slobodan Pavlović, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 19.02.2016. 18:21h

Sud Bosne i Hercegovine (BiH) donio je odluku da se vlasnik Pavlović banke Slobodan Pavlović i troje njegovih saradnika puste iz pritvorske jedinice i da im se odredi kućni pritvor, potvrdio je Miodrag Stojanović, Pavlovićev advokat.

Stojanović je rekao da ga je Sud BiH obavijestio da je uvažio njegovu žalbu i ukinuo rješenje o pritvoru, kao i da su određene mjere zadržavanja, odnosno kućni pritvor.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) uhapsili su 11. februara, po nalogu Tužilaštva BiH, Slobodana Pavlovića, dvoje službenika banke i direktora Pavlovićeve firme Akva siti zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja i pranje novca, a u vezi sa dodjelom kredita predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku za kupovinu vile u Beogradu.

Oni su 13. februara prebačeni u pritvorsku jedinicu u Bijeljini, nakon što im je Sud BiH odredio jednomjesečni pritvor.

Slobodan Pavlović je, zbog pogoršanja zdravstvnog stanja, prebačen 17. februara iz pritvorske jedinice u bijeljinsku bolnicu.

Bonus video: