Orešković još nije stavio potpis na odluku predsjednice

Hrvatska predsjednica je, naime, odluku o smjeni Lozančića potpisala prije dvije sedmice zbog toga što je, kako je rekla, u njega izgubila povjerenje
1 komentar(a)
Tihomir Orešković, Foto: Reuters
Tihomir Orešković, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.02.2016. 11:54h

Hrvatski premijer Tihomir Orešković još nije stavio svoj potpis na odluku predsjednice Kolinde Grabar Kitarović o smjeni šefa tajne službe Dragana Lozančića.

Hrvatska predsjednica je, naime, odluku o smjeni Lozančića potpisala prije dvije sedmice zbog toga što je, kako je rekla, u njega izgubila povjerenje.

Budući da odluku treba da potvrdi i premijer svojim supotopsiom, Orešković je rekao da će to učiniti tek nakon što razmotri sve aspekte tog slučaja koji je, inače, podigao veliku prašinu u hrvatskoj javnosti.

Zagrebački Večernji list piše da, nakon što je juče Odbor za nacionalnu bezbjednost skinuo sa dnevnog reda tačku Lozančić, to ide u prilog premijeru da svojim potpisom okonča cijeli slučaj.

Odluka je skinuta sa dnevnog reda zbog nedostatka glasova za raspravu, a prevagnula je odluka zastupnice nezavisne liste Most Ines Strenje Linić, što bi premijer mogao da tumači da napokon ta stranka i HDZ, odnosno Domoljubna koalicija imaju isti stav o tom pitanju.

Lider Mosta Božo Petrov bio je u početku protiv smjene Lozančića.

Bonus video: