Priština: Uskoro hapšenje predsjednika pokreta Samoopredjeljenje Visara Imerija

Tužilaštvo Imerija tereti da je 29. juna 2012. tokom pauze sjednice Skupštine sa pomenutom grupom napao poslanika Hadžijua. Do sada je održano 15 ročišta na kojima se Imeri nijednom nije pojavio
65 pregleda 0 komentar(a)
Visar Imeri, Foto: Beta
Visar Imeri, Foto: Beta
Ažurirano: 18.02.2016. 19:18h

Prištinski sud najavio je danas da će uskoro izdati nalog za hapšenje predsjednika pokreta Samoopredjeljenje Visara Imerija.

Nalog za njegovo hapšenje će biti izdat, jer je Imeri odbio da se pojavi na suđenju u kome je okrivljen da je tukao poslanika PDK Bekima Hadžijua.

Na ovom suđenju Imeri je optužen da je, zajedno sa poslanikom Samoopredjeljenja Redžepom Seljimijem, bivšim poslanikom Fljorinom Krasnićijem i vozačem Besartom Bujupijem, napao Hadžijua, kome su tom prilikom nanijete lakše tjelesne povrede.

Tužilaštvo Imerija tereti da je 29. juna 2012. tokom pauze sjednice Skupštine sa pomenutom grupom napao poslanika Hadžijua. Do sada je održano 15 ročišta na kojima se Imeri nijednom nije pojavio.

Ovaj nalog dolazi u trenutku kada je policija Kosova već uhapsila nekoliko članova pokreta Samoopredjeljenje, uključujući i šefa poslaničke grupe Glauka Konjufcu i portparola Frašera Krasnićija. Oni su uhapšeni pod sumnjom da su 2009. godine napali vozila Euleksa.

Politička situacija na Kosovu je napeta, nakon što je opozicija u srijedu organizovala dosad najveći miting, sa koga je vladi dala "ultimatum" da za 10 dana podnese ostavku.

Ujedno prištinski mediji pišu da se do kraja februara očekuje da Hašim Tači zamijeni dosadašnju predsjednicu Atifetu Jahjagu.

Bonus video: