Kosovski tužilac odbacuje navode o proširenju istrage o ubistvu Olivera Ivanovića

On je za Insajder potvrdio, međutim, da je tužilaštvo dobilo određene informacije, ali ne od neke službe kako su prenijeli mediji, već od portala Arbresh.info
871 pregleda 0 komentar(a)
Ivanović, Foto: Betaphoto/Saša Đorđević, Betaphoto/Saša Đorđević
Ivanović, Foto: Betaphoto/Saša Đorđević, Betaphoto/Saša Đorđević

Kosovski tužilac Sile Hodža demantovao je navode da je Specijalno tužilaštvo Kosova donijelo odluku o proširenju istrage ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića na osnovu izvještaja jedne strane službe, objavio je Insajder.

On je za Insajder potvrdio, međutim, da je tužilaštvo dobilo određene informacije, ali ne od neke službe kako su prenijeli mediji, već od portala Arbresh.info.

"Tačno je da smo dobili informacije, radim sa istraživačima na provjeri. Tužilaštvo još nije donijelo odluku o proširenju istrage, jer za sada nemamo dovoljno dokaza", rekao je Hodža.

Prethodno su mediji prenijeli da je kosovsko tužilaštvo donijelo odluku o proširenju istrage o ubistvu Ivanovića, nakon informacija koje je dobilo od jedne strane obavještajne agencije.

Detalji iz navodnog izvještaja strane službe objavljeni su prvo na portalu na albanskom jeziku Arbresh.info, a te informacije su mediji u Srbiji prenijeli.

U navodnom izvještaju piše da je u ubistvu Ivanovića učestovalo "pet osoba koje su povezane sa voždovačkim klanom", a njih je, prema tom izvoru, angažovala srpska tajna služba.

U tom izvještaju navodno je navedeno i da je grupa koja je učestvovala u ubistvu Ivanovića odsjela u hotelu Octan u Lešku i tu boravila mjesec dana prije ubistva, a potom su otišli na Tajland s beogradskog i s prištinskog aerodroma, prenijela je prištinska RTK.

Bonus video: