Ovaj šesnaestogodišnjak ne želi što i njegovi vršnjaci. On želi samo koze: Ša će mi bicikl, kompjuter... od toga nemam koristi

Jasminove skromne želje dirnule su mnoga srca i mnogi su se odmah odazvali kako bi pomogli njegovoj porodici, pa je već dobio nekoliko koza i jarića
11 komentar(a)
Jasmin Hačkić, Foto: Screenshot (YouTube)
Jasmin Hačkić, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 18.02.2016. 06:36h

Dječak Jasmin Hačkić iz kolektivnog centra Plane u Stuparima u BiH postidio je cijelu svoju generaciju. On ne želi ni bicikl, ni računar, ni mobilni telefon. Njegova jedina želja je da dobije još koju kozu.

Već ima dvije odrasle koze i jarad za koje se sam brine jer voli životinje, a od njih se prehranjuje njegova osmočlana porodica.

"Šta će mi bicikl. Od njega nemam nikakve koristi", rekao je novinarskoj ekipi Hayat televizije, koja je došla da njegovoj porodici ispuni skromne želje.

Od koza, kaže Jasmin, doručak - mlijeko i hljeb, imaju on, njegova sestra i četvoro braće.

"Uz životinje imam danas šta da jedem. A što ću od bicikla, kompjutera, telefona... Svoju životinju volim i sebi čuvam i hranim da jedem", kaže 16-godišnji Jasmin koji je rasplakao novinarku pa mu je obećala da će mu pokloniti jednu kozu.

Jasminove skromne želje dirnule su mnoga srca i mnogi su se odmah odazvali kako bi pomogli njegovoj porodici, pa je već dobio nekoliko koza i jarića, a za njegovu porodicu sakupili su i prehrambene namirnice, novac i školski pribor za njega i njegovu braću i sestru.

24sata.hr

Bonus video: