Vulin: Srbija nikada neće priznati Kosovo kao posebnu državu

"Problem je što velike sile teško priznaju grešku, teško im je da prihvate da su priznali nešto što nije država", rekao je Vulin
55 pregleda 1 komentar(a)
Aleksandar Vulin, Foto: BETAPHOTO
Aleksandar Vulin, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 17.02.2016. 10:41h

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da Beograd nikada neće priznati Kosovo kao posebnu državu.

Povodom osme godišnjice od proglašenja nezavisnosti Kosova, Vulin je novinarima u Beogradu kazao da Kosovo nije država, zato što je oni koji žive na njenoj teritoriji ne prihvataju kao državu.

"Problem je što velike sile teško priznaju grešku, teško im je da prihvate da su priznali nešto što nije država", rekao je Vulin nakon predstavljanja programa Evropske unije (EU) za zapošljavanje i socijalnu politiku.

Ministar je dodao da bi bilo dobro da međunarodna zajednica još jednom preispita Rezoluciju 1244 Savjeta bezbjednosti UN.

Vulin je povodom za danas najavljenih protesta opozicije protiv vlade u Prištini ocijenio da su ti protesti "pokazatelj kako izgleda kada biva proglašenom državom nešto što nije država".

Bonus video: