Hrvatska: Vlada ukida Ministrstvo branitelja?

Premijer Tihomir Orešković najavio je kako će novi ministar branitelja biti imenovan ubrzo, budući da je za njega to "prevažan resor"
0 komentar(a)
Mijo Crnoja, Foto: Betaphoto/HINA
Mijo Crnoja, Foto: Betaphoto/HINA
Ažurirano: 17.02.2016. 09:51h

Tri sedmice od smjene ministra branitelja Mija Crnoja ta pozicija je i dalje upražnjena, a RTL javlja da se unutar vladajuće koalicije razmišlja o ukidanju tog resora i prebacivanja nadležnosti u Ministarstvo odbrane.

Pozivajući se na nezvanične izvor, RTL je javio da je plan vlade da danas popuni barem 80 odsto upražnjenih pozicija u ministarstvima.

Dok se traga za novim ministrom branitelja, navodno se više stranaka zalaže za ukidanje resornog ministarstva te njegovo prebacivanje u Ministarstvo odbrane.

Nakon što je otkriveno da novoimenovani ministar branitelja Mijo Crnoja godinama vara državu tako što je živio na jednoj, a bio prijavljen na drugoj adresi, premijer Tihomir Orešković najavio je kako će novi ministar branitelja biti imenovan ubrzo, budući da je za njega to "prevažan resor".

Karamarko vjeruje kako će imenovanje zamjenika i pomoćnika biti brzo riješeno.

"Znam da sada možda malo već predugo traje, ali imali smo dosta razgovora i, ako Bog da, to ćemo brzo riješiti. Jako brzo, kroz dan ili dva. Ja sam razgovarao s dosta ljudi. Mi smo juče i danas dogovarali paket imena zamjenike i pomoćnike i vjerujem da će to kolege dovršiti i da ćemo sjutra imati jedan dobar dio zamjenika i pomoćnika", rekao je prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko, prenio je Index.hr.

Bonus video: