Albanija: Italijanskom pilotu 15 godina zatvora zbog trgovine drogom

Riformatov mali avion zabio se u pijesak nakon što su mu točkovi pukli tokom pokušaja slijetanja na plažu na Jadranskom moru u maju 2014. godine, nakon čega je otkriveno da postoji nova ruta za šverc droge od Albanije do Italije
67 pregleda 0 komentar(a)
Marihuana, presuda
Marihuana, presuda
Ažurirano: 01.02.2016. 18:18h

Sud u Albaniji osudio je danas italijanskog pilota Đorđa Riformata na 15 godina zatvora zbog učešća u međunarodnoj trgovini narkoticima.

Riformatov mali avion zabio se u pijesak nakon što su mu točkovi pukli tokom pokušaja slijetanja na plažu na Jadranskom moru u maju 2014. godine, nakon čega je otkriveno da postoji nova ruta za šverc droge od Albanije do Italije.

Nakon što je zaplijenila dva aviona, italijanska policija je otkrila da krijumčari često koriste male avione za prevoz kanabisa iz Albanije.

Riformato, koji je negirao optužbe, osuđen je na veću kaznu od njegovih pet albanskih partnera koji su uhvaćeni sa 300 kilograma.

On je tvrdio da je skrenuo sa kursa kako bi vidio albansko priobalje uprkos upozorenjima vazdušne kontrole, ali je kasnije primoran da sleti zbog problema sa motorom, prenosi Rojters.

U izvještaju Stejt departmenta za 2015. godinu o međunarodnoj trgovini narkoticima, Albanija je označena kao značajan izvor marihuane, kao i tačka za pretovar kokaina i heroina namijenjenih evropskom tržištu.

Prema podacima albanske policije, u Albaniji je u prvih devet mjeseci 2014. godine zaplijenjeno više od 100 tona marihuane, a najveća zapljena dogodila se tokom racije u selu Lazarat gdje se kanabis uzgajao javno.

Bonus video: