Oglasio se Davor Dragičević: Nisu uspjeli da me likvidiraju

On se oglasio prvi put od 30. decembra, poslije velikog skupa "Pravda za Davida" i protestne šetnje, kada je posljednji put viđen kod Ferhad pašine džamije, oko 23 časa, u trenutku kada su mu se približavala dva kordona specijalne policije
7512 pregleda 3 komentar(a)
Davor Dragičević na jednom od ranijih protesta, Foto: Beta/AP
Davor Dragičević na jednom od ranijih protesta, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 07.01.2019. 15:09h

Davor Dragičević, otac ubijenog banjalučkog studenta Davida, oglasio se danas putem Fejsbuk grupe "Pravda za Davida", navodeći da je živ i zdrav i da "nisu uspjeli da ga likvidiraju".

"Mogu me fizički ubiti, ali ostalo mi neće oduzeti, a to je istina i pravda za Davida", rekao je Davor Dragičević u video poruci.

On se oglasio prvi put od 30. decembra, poslije velikog skupa "Pravda za Davida" i protestne šetnje, kada je posljednji put viđen kod Ferhad pašine džamije, oko 23 časa, u trenutku kada su mu se približavala dva kordona specijalne policije.

"Cijeli fokus su htjeli da skrenu sa priče ko je ubio Davida, a to je osnovno što nam u ovom trenutku treba - ko je ubio Davida? Jedini zahtjev je da se predmet prebaci na državno tužilaštvo i sve će brzo biti gotovo'', rekao je Davor Dragičević.

On je istakao da u deset mjeseci, koliko su trajali protesti grupe "Pravda za Davida" "nije napravljena ni jedna greška".

"Nemojte sebi šta zamjeriti, niste ništa pogriješili. Ovo bi oni radili i da nismo na ulici, oni više nemaju gdje. Dokazi postoje", istakao je otac ubijenog mladića.

Dragičević je poručio da nema namjeru nikoga da ruši.

"Uništili su nam ono najsvetije. Ovo više nije borba za Davida, nego za sve vas. Za svu vašu djecu. Davida mog nema, ja ga nikad vidjeti neću, ali sam mu obećao i zavjetovao mu se na grobu. Ako sad ne istrajemo, pobiće nas sistem, a to je sistem od kojeg deset mjeseci tražimo da radi svoj posao", dodao je on.

Policija je za Davorom Dragičevićem raspisala potjernicu, a tereti ga za "ugožavanje bezbjednosti", kao i za namjeru da izazove državni udar.

Skupovi "Pravda za Davida" trajali su svako veče od 26. marta do 30. decembra prošle godine, kada je policija zabranila sva dalja okupljanja članova ove grupe.

Skupovi su počeli poslije konferencije za novinare najviših zvaničnika MUP RS, koji su poslije pronalaska beživotnog tjela mladića saopštili da se on u večeri nestanka, 18. marta, potukao s grupom mladića, potom opljačkao jednu kuću a onda nesrećnim slučajem završio u rječici Crkvena.

Roditelji mladića tvrde da imaju dokaze da su ga 18. marta oteli pripadnici MUP RS, mučili, a potom njegovo tijelo ostavili na ušću Crkvene u Vrbas.

Bonus video: