Pogledajte: Specijalci MUP-a Republike Srpske ukrali oko 300.000 eura?

Petorica pripadnika Specijalne policije RS su uhapšena zbog sumnje da su učestvovali u pljački 600.000 konvertibilnih maraka (oko 300.000 eura), kada je na autoputu Banjaluka-Gradiška presretnuto vozilo "Sektor sekjuritija", koje je prevozilo novac UniCredit banke za Zagreb
0 komentar(a)
Pljačka, Republika Srpska, Foto: Screenshot (YouTube)
Pljačka, Republika Srpska, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 16.01.2016. 11:44h

Banjalučka ATV objavila je video snimak sa nadzorne kamere koji navodno prikazuje petoricu pripadnika Specijalne policije RS kako naoružani pljačkaju 300.000 eura.

Petorica pripadnika Specijalne policije RS su uhapšena zbog sumnje da su učestvovali u pljački 600.000 konvertibilnih maraka (oko 300.000 eura), kada je na autoputu Banjaluka-Gradiška presretnuto vozilo "Sektor sekjuritija", koje je prevozilo novac UniCredit banke za Zagreb.

Jedan od pripadnika Specijalne policije RS uhapšen zbog učešća u oružanoj pljački učestvovao je u čuvanju premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima, piše B92.

Pljačku zabilježila je nadzorna kamera iz blindiranog vozila "Sektor sekjuritija".

Na snimku se vidi kako kako se vozilo sa oko 300.000 eura zaustavlja, a ispred njega stiže "audi" sa pljačkašima čija se vrata otvaraju dok je još u pokretu. Iz njih izlaze petorica naoružanih i maskiranih muškaraca. Kundakom puške razbijaju staklo automobila i dvojicu radnika "Sektor sekjuritija", pod prijetnjom oružjem, izvlače iz kola.

Pljačkaši izvode i vozača i suvozača iz blindiranog kombija dok muškarci iz vozila u pratnji leže na autoputu pod nadzorom naoružanih razbojnika.

Jedan ili dvojica, na snimku se ne vidi jasno, uzimaju novac nakon čega lopovi utrčavaju u "audi" i bježe.

U pucnjavi u kojoj su korišćene automatske puške i raketni bacač "zolja" ranjen je radnik "Sektor sekjuritija" Đurađ Bajić.

Automobil Audi A6 koji je korišten u pljački, pronađen je nakon dva dana sakriven u šumarku, u zaseoku Baraji, nedaleko od mjesta na kojem se razbojništvo i dogodilo.

Bonus video: