POSLIJE PORAZA NA IZBORIMA

Josipović ostao na čelu stranke uprkos ponuđenoj ostavci

"Moje srce i dalje kuca za ovu stranku", istakao je bivši hrvatski predsjednik
0 komentar(a)
Ivo Josipović, Foto: Reuters
Ivo Josipović, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.02.2019. 23:08h

Rukovodstvo stranke "Naprijed Hrvatska! - Progresivni savez" odlučila je večeras tokom tajnog glasanja da odbaci ponuđenu ostavku Iva Josipovića na mjesto predsjednika stranke, poklonivši time, uprkos izbornom neuspjehu, povjerenje svom osnivaču i bivšem predsjedniku Hrvatske u daljem radu.

Josipović, čija stranka nije uspjela na parlamentarnim izborima u novembru da pređe cenzus, odlučio je u ponedjeljak da svoj mandat stavi na raspolaganje stranci.

Odluku da odbace ostavku Josipovića je medijima nakon održane sjednice predsjedništva saopštio glavni sekretar stranke i predsjednik izbornog štaba Mislav Žagar, prenijela je agencija Hina.

"Glasanju je od 63 člana predsjedništva stranke pristupilo njih 40, od čega se njih 39 izjasnilo da žele da Ivo Josipović i dalje nastavi da obavlja funkciju predsjednika stranke, dok je ponuđenu ostavku prihvatila jedna osoba", rekao je Žagar.

Predsjedništvu stranke obratio se i Josipović, koji je zahvalio članovima na ukazanom povjerenju, pojasnivši da je smatrao "ispravnim postupkom i dijelom demokratije da se nakon lošeg rezultata ponudi ostavka i pita članove i članice stranke da li žele novog predsjednika".

"Moje srce i dalje kuca za ovu stranku", istakao je bivši hrvatski predsjednik. 

"Mogu još samo da kažem da nas sve zajedno još čeka jako puno posla, da sam uvjeren da za nas ima mjesta na političkoj sceni, da sam uvjeren da vrijednosti za koje se zalažemo - pravednog društva, društva koje ide prema razvoju i progresu - da je takva vizija društva ispravna i da će je prepoznati i građanke i građani na nekim drugim izborima, ali i mogući koalicijski partneri", poručio je Josipović.