Nezavisno udruženje novinara Srbije: U ponedjeljak otkrivamo ko prisluškuje i prati novinare

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ranije je najavio da se u Srbiji sprema novi državni udar, koji će lažnim tvrdnjama o praćenju i prisluškivanju novinara otpočeti predstavnik jednog novinarskog udruženja
4 komentar(a)
špijuniranje, Foto: Kingofdkingz99.blogspot.com
špijuniranje, Foto: Kingofdkingz99.blogspot.com
Ažurirano: 10.01.2016. 21:10h

Predsjednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Vukašin Obradović najavio je za ponedjeljak konferenciju za medije na temu prisluškivanja i praćenja novinara.

Obradović je, pišu srpski mediji, odlučio da se obrati javnosti na temu o kojoj se sve češće spekuliše, a po kojoj je nezavisan rad medija u Srbiji ugrožen prijetnjama, ucjenama, praćenjima i prisluškivanjima.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ranije je najavio da se u Srbiji sprema novi državni udar, koji će lažnim tvrdnjama o praćenju i prisluškivanju novinara otpočeti predstavnik jednog novinarskog udruženja.

Nakon što je Obradović konferenciju u Medija centru najavio na Tviteru, društvenim mrežama su krenule spekulacije da je prvi čovjek MUP upravo o njemu govorio, što su mnogi ocijenili kao nedopustiv pritisak na medije i bespotrebno širenje panike, piše Kurir.rs.

Bonus video: