Bosić: Dodik mi je uputio ozbiljne prijetnje po život

Bosić je rekao da su ga te prijetnje podsjetile na ubistvo potpredsjednika SDS-a Branislava Garića, čiji je ubica oslobođen jer je vještak neuropsihijatrijske struke dao nalaz da je psihički neuračunljiv
52 pregleda 41 komentar(a)
Mladen Bosić, Foto: Srpska demokratska stranka
Mladen Bosić, Foto: Srpska demokratska stranka
Ažurirano: 27.12.2015. 18:27h

Lider Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić izjavio je danas da mu je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio prijetnju po život i da je zbog toga preduzeo određene mjere za ličnu bezbjednost.

"Dobio sam prije nekoliko dana ozbiljnu prijetnju od Dodika i zbog te prijetnje sam preduzeo određene mjere na ličnoj sigurnosti. U toj prijetnji je čak definisano i mjesto gdje će doći do napada", rekao je Bosić novinarima u Banjaluci.

Po njegovim riječima, prijetnju je dobio preko posrednika, ali je nije prijavio policiji, jer smatra da policija ne bi preduzela nikakve mjere.

Bosić je rekao da su ga te prijetnje podsjetile na ubistvo potpredsjednika SDS-a Branislava Garića, čiji je ubica oslobođen jer je vještak neuropsihijatrijske struke dao nalaz da je psihički neuračunljiv.

"Ova situacija, takođe s vještakom neuropsihijatrijske struke oko Dodikovog psihičkog zdravlja, natjerala me je da se zamislim i mogu da kažem da nijesam uplašen, ali nijesam ni ravnodušan", rekao je Bosić.

Potpredsjednika SDS-a Branislava Garić je u njegovoj kancelariji u Doboju u aprilu 2009. godine ubio biznismen Rajko Savić, koga je sud kasnije oslobodio krivice, zabranivši mu samo nošenje oružja u trajanju od šest mjeseci.

Poslije završnog ročišta održanog po Dodikovoj tužbi protiv Bosića za klevetu, lider SDS-a je kazao da je psihijatrijski vještak svjedočio da Dodik zbog Bosićeve izjave da je "ukrao milione maraka" ima "velikih psihičkih problema i da je obolio od PTSP-a".

Dodik je potom izjavio da će sačekati završetak suđenja i da će potom, ako sretne Bosića na ulici, lider SDS-a vidjeti "koliko je on uneravnotežen".

Bonus video: