Milanović: Dogovor sa Mostom između Božića i Nove godine

Milanović je odbacio nagađanja da je "nešto zapelo" i rekao da je želja da se postigne dogovor o cjelovitom paketu jedini razlog što Petrov već danas nje došao na Pantovčak sa 76 potpisa podrške izabranih zastupnika
0 komentar(a)
Zoran Milanović, Foto: Betaphoto/HINA
Zoran Milanović, Foto: Betaphoto/HINA
Ažurirano: 22.12.2015. 12:47h

Predsjednik SDP-a i prvi čovjek koalicije "Hrvatska raste" Zoran Milanović izjavio je danas da vjeruje da će između Božića i Nove godine biti postignut dogovor s Mostom nezavisnih lista i da će njegov čelnik Božo Petrov imati dovoljan broj potpisa da od šefa države dobije mandat za sastavljanje vlade.

"Naš stav znate, pregovaramo i mislimo da će između Božića i Nove godine biti sve dogovoreno i da će Petrov imati dovljan broj potpisa da dobije mandat", rekao je Milanović novinarima na Pantovčaku nakon četvrtog kruga konsultacija sa predsjednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović, prenijela je Hina.

On je odbacio nagađanja da je "nešto zapelo" i rekao da je želja da se postigne dogovor o cjelovitom paketu jedini razlog što Petrov već danas nje došao na Pantovčak sa 76 potpisa podrške izabranih zastupnika.

"Pregovaramo, idemo za kompletnim paketom. To je jedini razlog", rekao je on.

"Situacija je drugačija od zadnjih konsulatcija. Sad se nazire jedan dogovor, juče smo pregovarali, a i sad idemo na pregovore s Mostom i očekujemo da ćemo između Božića i Nove godine imati kopmletan paket i onda može da počne cijela procedura", rekao je Milanović.

On je dodao da nedjelju dana nije dugačak rok budući da se "iskorak vidi".

"Vidi se jedan iskorak, jedan kraj", ponavio je on.

Govoreći o izjavi Petrova datoj prethodnih dana da će doći do novih izbora ako danas ne bude poznat mandatar vlade, Milanović je odgovorio da se "to promenilo, kao i neke druge stvari".

Bonus video: