U Tirani treći antivladin protest

"U januaru sledeće godine biće održana najmasovnija politička akcija protiv korupcije. Ne priznajemo vladu koja krade. Zakon ne važi za kriminalce i korumpirane vladine ministre već samo za nemoćne", rekao je Baša
4 komentar(a)
protest Tirana, Foto: Reuters
protest Tirana, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.12.2015. 16:15h

Danas je u Tirani održan treći antivladin protest , a lider Demokratske partije Albanije Ljuljzim Baša, koji ih predvodi, poručio je da ta parlamentarna opoziciona partija ne priznaje vladu koja, kako je rekao, krade i od januara najavio proteste protiv protiv korupcije na trgovima i ulicama.

"U januaru sledeće godine biće održana najmasovnija politička akcija protiv korupcije. Ne priznajemo vladu koja krade. Zakon ne važi za kriminalce i korumpirane vladine ministre već samo za nemoćne", rekao je Baša.

Poslanica Demokrtske partije Jorida Tabaku je tražila od mladih da budu na čelu antivladinih protoesta.

"Mladi su danas manje zastupljeni u vlasti jer u njoj sjede kriminalci. Mladi treba da budu ti koji odlučuju i zbog toga je Demokratska partija njihova alternativa. Možda nismo uradili sve kako treba pa smo sada zbog toga u opoziciji, ali smo nešto uradili dobro. Stavili smo mlade u centar pažnje. Mladi su naša snaga, treba da budu na čelu protesta i na čelu vlade", izjavila je.

Lider podmlatka DP Belind Klići je rekao da su se danas okupili ispred parlamenta ne zbog toga što su desnica, već zato što su mladi i što je dozvoljavaju da budu potčinjeni i da budu naterani da pognu glave i ćute.

"Želimo posao, dostojanstvo i mogućnost za napredovanje u životu. Želimo da radimo dostojanstveno. Okupljaćemo se na trgovima i protestovati dok ne srušimo premijera", rekao je.

Inače, miran protest protiv vlade Edija Rame održan je u dok se on nalazi u posjeti Izraelu.

Bonus video: