Samoopredjeljenje: Mustafa, Tači i Veselji su protiv naroda Kosova

Generalni sekretar Alijanse za budućnost Kosova Bljerim Kuči rekao je da ujedinjena opozicija nema namjeru da odustane od protivljenja ZSO i demarkacije sia Crnom Gorom, bez obzira na pritiske
60 pregleda 0 komentar(a)
Hašim Tači, Foto: Beta-AP
Hašim Tači, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 19.12.2015. 15:04h

Predsjednik pokreta Samoopredjeljenje Visar Imeri ocijenio je danas da je "policijska trojka" koju čine premijer Kosova Isa Mustafa, njegov zamjenik Hašim Tači i predsjednik Skupštine Kosova Kadri Veselji protiv naroda i poslanika skupštine.

"Ova trojka prijeti sa ZSO i smanjuje (teritoriju Kosova) demarkacijom", rekao je Imeri u Prizrenu na manifestaciji opozicije protiv sporazuma o Zajednici srpskih opština (ZSO) i demarkacije granične linije sa Crnom Gorom.

On je naveo da Mustafa i Tači kažu da je to dobro, jer to od njih traže "prijatelji (premijer Srbije Aleksandar) Vučić i (ministar spoljnih poslova Ivica) Dačić".

"I njih dvojica sa (Atifete) Jahjagom kažu 'Hajde da razgovaramo kako da Srbiji poklonimo suverenitet'. Mi to nećemo prihvatiti. Mi se angažujemo za Republiku", rekao je Imeri.

Generalni sekretar Alijanse za budućnost Kosova Bljerim Kuči rekao je da ujedinjena opozicija nema namjeru da odustane od protivljenja ZSO i demarkacije sia Crnom Gorom, bez obzira na pritiske.

"Dana 25. avgusta, Isa Mustafa je u svojstvu premijera potpisao sporazum koji je u suprotnosti sa samom izjavom o nezavisnosti Kosova i Ustavom Kosova. Kosovo više nije jedinstveno, nije nedjeljivo i jedan njen dio nije multietnički. Izađite u odbranu države Kosovo pozivajući se na Ustav", rekao je Kuči.

Predsjednik Incijative za Kosovo Fatmir Ljimaj je naveo da će opozicija ostati ujedinjena do obaranja ova dva sporazuma, kao i da će opozicija onemogućiti njihovu primjenu.

On je pozvao građane Prizrena da učestvuju na protestu najavljenom za 9. januar u Prištini.

Bonus video: