Nariškin tražio od Gojković da utiče na parlament CG oko NATO?

Direktorka Centra za evroatlantske studije Srbije Jelena Milić takođe smatra da bi miješanje Srbije u odnose Crne Gore i NATO bilo miješanje u suverene poslove druge zemlje
51 pregleda 6 komentar(a)
Milo Đukanović, Maja Gojković, Foto: Vlada Crne Gore
Milo Đukanović, Maja Gojković, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 18.12.2015. 13:17h

Predsjednik Donjeg doma ruskog parlamenta Sergej Nariškin juče je u Moskvi primio predsjednicu Skupštine Srbije Maju Gojković i od nje zatražio da utiče na parlament Crne Gore kako bi odustala od ulaska u NATO, piše Blic.

"Znajući bratske odnose naroda Srbije i Crne Gore, mislim da ni vi nećete ostati po strani u tom procesu"; rekao je Nariškin koleginici iz Srbije.

Šta je Nariškinu na to rekla Gojkovićeva, zasad je misterija pošto se niko od članova delegacije Skupštine Srbije u posjeti Moskvi nije javljao na telefon, dodaje Blic.

Poslanik DS Dragan Šutanovac kaže da ne razumije šta su motivi za ovakvu izjavu ruskog političara.

"To je neprihvatljivo. Zamislite kada bi se crnogorski parlament uplitao u odluke Srbije", upozorava Šutanovac za „Blic“.

Direktorka Centra za evroatlantske studije Srbije Jelena Milić takođe smatra da bi miješanje Srbije u odnose Crne Gore i NATO bilo miješanje u suverene poslove druge zemlje.

"Srbija onda ne bi bila faktor stabilnosti u regionu", kaže Milićeva.

Primio je čovjek sa crne liste EU

Predsednik Donjeg doma ruske Dume Sergej Nariškin, koji je juče ugostio Maju Gojković u Moskvi, nalazi se na spisku zvaničnika iz Rusije kojima je zabranjen ulazak u zemlje Evropske unije u okviru sankcija usvojenih zbog sumnji u rusku umiješanost u krizu na istoku Ukrajine i zbog ruskog pripajanja Krima.

Bonus video: