Vučić: Air Serbia leti ka SAD-u

Prema njegovim riječima, to će biti prvi put da njihovim avionima i s njihovom posadom lete za SAD poslije gotovo 30 godina
110 pregleda 8 komentar(a)
Air Serbia, Foto: Beta
Air Serbia, Foto: Beta
Ažurirano: 10.12.2015. 08:24h

Aviokompanija Air Serbia dobila je dozvolu za letove u Sjedinjene Američke Države (SAD), saopštio je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

"Srbija je dobila potvrdu iz Vašingtona kojom se srpskim avionima i srpskoj posadi dozvoljavaju letovi za SAD”, rekao je Vučić u parlamentu.

Prema njegovim riječima, to će biti prvi put da njihovim avionima i s njihovom posadom lete za SAD poslije gotovo 30 godina, prenosi B92.

"To znači ozbiljno priznanje za našu državu kada je riječ o bezbjednosti, ali i po pitanju najbolje kompanije u regionu, Air Serbie. Takođe, to je veliko priznanje za Aerodrom Nikola Tesla", rekao je Vučić.

Ministarstvo saobraćaja SAD odobrilo je pravo kompaniji Air Serbia da leti za SAD sopstvenim avionima i sa svojom posadom.

Takođe, odobren je i kod šer sporazum sa Air Berlinom, po kojem će putnici iz Srbije moći da lete za Ameriku u danima kada ne leti Air Serbia.

Direktor Air Srbia-e je nedavno precizirao da će nacionalni avio-prevoznik leteti preko okeana pet puta sedmično, odnosno radnim danima, a da će u danima vikenda na toj liniji putnici iz Beograda moći da lete sa kod šer partnerom Air Srbia-e - Air Belinom, preko Diseldorfa i Berlina.

Bonus video: