Lufthanza o putniku koji je pokušao da otvori vrata aviona: Bezbjednost nije bila ugrožena

"To su bila obična vrata, koja naravno ne mogu da budu otvorena tokom leta. To nijesu bila vrata pilotske kabine. Bezbjednost leta nije bila ugrožena i avion je bezbjedno sletio u Beograd", kazao je Bartels, prenijela je agencija AFP
0 komentar(a)
Lufthanza, Foto: Shutterstock
Lufthanza, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.12.2015. 19:21h

Njemačka aviokompanija Lufthanza potvrdila je danas incident u avionu na letu iz Frankfurta za Beograd, navodeći da su posada i putnici savladali muškarca koji je "pokušao nešto na vratima kabine", ističući da bezbjednost letjelice nije bila ugrožena.

Jordanac sa američkim pasošem, pokušao je da upadne u kokpit Lufthanzinog aviona na letu iz Frankfurta u Beograd, ali su ga srećom savladali putnici, javio je ranije danas Blic.

"Putnik je ustao i pokušao nešto da uradi na vratima, ali su ga u tome spriječili članovi posade i drugi putnici", izjavio je portparol Lufthanze Andreas Bartels.

Bartels je naveo da je putnik do kraja leta sjedio na svom mjestu i da je po slijetanju u Beograd predat srpskim vlastima.

"To su bila obična vrata, koja naravno ne mogu da budu otvorena tokom leta. To nijesu bila vrata pilotske kabine. Bezbjednost leta nije bila ugrožena i avion je bezbjedno sletio u Beograd", kazao je Bartels, prenijela je agencija AFP.

Bartels nije saopštio identitet putnika, nacionalnost, kao ni da li je nešto govorio tokom incidenta.

Drama je navodno započela iznad Austrije, kada je Jordanac zaprijetio da će otvoriti vrata aviona.

"On je najprije lupao na vrata kokpita, uz riječi "Otvoriću vrata aviona!". Ipak, pirbrani putnici uspjeli su da savladaju Jordanca, pa je avion bezbjedno sletio u u Beograd 12.45 minuta", piše Blic.

Navodno su pomoćni trener rukometnog kluba Vojvodina Milan Mirković i rukometaš Aleksej Rastvorcev uspjeli da iskontrolišu Jordanca, a ostali putnici nijesu ni znali šta se dešava.

Kako su prenijeli beogradski mediji, putnik je smješten u biznis klasu, do kraja leta nije pravio probleme, a čuvali su ga Mirković i Rastvorcev.

Prema ranije danas objavljenim informacijama, posada aviona nije prijavila kontroli leta vanrednu situaciju, već je avion neometano sletio na beograski aerodrom, kako je bilo planirano.

Po slijetanju, policija je ušla u avion i izvela putnika iz aviona, kojeg je odmah potom prebacila u Policijsku upravu Beograda, a dežurni tužilac mu je odredio zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

Bonus video: