Anonimusi u BiH: Uništićemi sve sajtove i komunikacije islamista

"Mi nemamo metke da pucamo na njih, ali imamo mogućnosti da ih ogluvimo, da im počupamo zle jezike i polomimo prste da budu tama i prašina, što i jesu", kazao je
64 pregleda 1 komentar(a)
Anonimusi, Foto: Beta/AP
Anonimusi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.11.2015. 15:31h

Pripadnici grupe Anonimus su operacijom Bosna i Hercegovina (#OpBH) poručili islamskim teroristima da će rušiti i uništavati sve njihove sajtove i komunikacije putem društvenih mreža, izjavio je za portal banjalučkih Nezavisnih novina jedan od pripadnika hakerske grupe Anonimusi u BiH.

"Operacijom Bosna i Hercegovina (#OpBH) poručujemo zlikovcima i teroristima, mudžahedinima, njihovim simpatizerima, javnim i tajnim, da ćemo ih raskrinkavati i nećemo se libiti da sve to objavimo", rekao je pripadnik Anonimusa u BiH.

Po njegovim riječima, njihovi sajber napadi biće nemilosrdni.

"Mi sve znamo i bićemo nemilosrdniji nego ikada i zato ova posebna grupa za Bosnu i Hercegovinu. Mi smo legija, mi ne opraštamo, mi ne zaboravljamo", naveo je on.

Ovaj pripadnik Anonimusa je rekao da ISIL koristi slabosti policijskih i obavještajnih službi u državama širom svijeta i "udara tamo gdje najviše boli", dodavši da će Anonimusi uzvratiti sto puta "većom boli".

"Mi nemamo metke da pucamo na njih, ali imamo mogućnosti da ih ogluvimo, da im počupamo zle jezike i polomimo prste da budu tama i prašina, što i jesu", kazao je on.

Ovaj pripadnik Anonimusa tvrdi da su smiješna obrazloženja nadležnih institucija da ne mogu zabraniti portal Vijesti ummeta iz BiH, koji podržava tzv. Islamsku državu.

"Sve ćemo ih dokusuriti... Do sada smo rasturili preko 400 njihovih sajtova ili komunikacija", istakao je on, dodavši da će od danas svaki vebsajt, koji pronađu i uoče da ima bilo kakve veze sa ISIL-om biti srušen.

Bonus video: