Ostojić: Činimo sve da Hrvatska bude maksimalno bezbjedna

"Niko ne može da garantuje da nam se ne može dogoditi teroristički napad - to bi bilo apsolutno neodgovorno i neprimjereno", rekao je Ostojić
1 komentar(a)
Ranko Ostojic, Foto: BETA/PHOTO
Ranko Ostojic, Foto: BETA/PHOTO
Ažurirano: 16.11.2015. 07:56h

Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je danas da niko ne može da garantuje da se u Hrvatskoj ne može dogoditi teroristički napad, ali da nadležne službe čine sve kako bi zemlju učinile dodatno bezbjednom i da nema razloga za strah.

"Niko ne može da garantuje da nam se ne može dogoditi teroristički napad - to bi bilo apsolutno neodgovorno i neprimjereno", rekao je Ostojić u intervjuu za RTL.

On je naveo da je jedan od osumnjičenih terorista napada u Parizu prošao registraciju u Opatovcu 8. oktobra, kada je bezbjednosnim provjerama potvrđeno da ta osoba nije u operativnim evidencijama, niti je za njom bila raspisana međunarodna potjernica, prenijela je Hina.

"Da je bilo nekih saznanja i da je bio u bazama, sigurno bi bio uhapšen. Prošao je Grčku, zemlju Šengena, koja je, takođe, potvrdila registraciju, ali ta osoba nije bila u bazama", dodao je Ostojić.

Bonus video: