Podržavaoci Islamske države u BiH: Blagoslovljeni masakr u Parizu

Mjere bezbjednosti u BiH su podignute na najviši nivo
35 komentar(a)
Vijesti ummeta, Foto: Screenshot
Vijesti ummeta, Foto: Screenshot
Ažurirano: 14.11.2015. 20:55h

Dok bosanski zvaničnici ošto osuđuju terorističke napade u Parizu, portal na bošnjackom jeziku “Vijesti ummeta”, koji podržava terorističku Islamsku državu likuje i navodi se da su teroristički čin izveli "vjernici koji su odlučili da napadnu glavni grad prostitucije i zla i grad koji služi kao glavni nosač krsta u Evropi".

U sinoćnjim terorističkim napadima u Parizu ubijeno je 129 ljudi.

Istovremeno, mjere bezbjednosti u BiH su podignute na najviši nivo nakon terorističkih napada u petak uveče u Parizu.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izjavio je da su mjere pripravnosti u BiH na višem nivo, među kojima je pojačano obezbjeđenje zgrada diplomatsko-konzularnih predstavništava.

Ministar je dodao kako nema informacija o potencijalnim terorističkim prijetnjama, niti saznanja da je bezbjednosno stanje u toj državi narušeno nakon sinoćnjeg napada u Parizu.

Predsjedništvo BiH oštro je osudilo napade.

"Ovaj podli, kukavički i bezumni čin ubijanja nevinih ljudi nije udar samo na Pariz i Francusku, već na cjelokupno čovječanstvo i demokratiju. Ne smijemo podleći strahu i panici, nego ojačati svoju odlučnost da se nikada ne prestanemo boriti protiv terorizma", rekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović.