Španija: Potvrđena presuda Luki Bojoviću od 18 godina zatvora

Time je potvrđena presuda Nacionalnog suda, izrečena u decembru 2014. godine, prema kojoj je Luki Bojoviću određena kazna zatvora u trajanju od 18 godina, Vladimiru Milisavljevića zvanom "Vlada budala" kazna zatvora od 21 godine, zbog ubistva Milana Jurišića u Madridu u 2009. godine
716 pregleda 2 komentar(a)
Luka Bojović, Foto: Fonet
Luka Bojović, Foto: Fonet
Ažurirano: 06.11.2015. 13:23h

Vrhovni sud Španije potvrdio je danas presude u trajanju od pet do 21 godine zatvora za četiri državljanina Srbije, među kojima i Luki Bojoviću, koji je osuđen na 18 godina, piše španski dnevni list Pais.

Time je potvrđena presuda Nacionalnog suda, izrečena u decembru 2014. godine, prema kojoj je Luki Bojoviću određena kazna zatvora u trajanju od 18 godina, Vladimiru Milisavljevića zvanom "Vlada budala" kazna zatvora od 21 godine, zbog ubistva Milana Jurišića u Madridu u 2009. godine.

On je osuđen kao direktan izvršilac monstruoznog ubistva Jurišića, čije je tijelo raskomadano u jednom stanu u Madridu, a potom bačeno u rijeku Mansanares.

Bojović je oslobođen optužbi za to ubistvo, ali je proglašen krivim za falsifikovanje dokumenata i držanje oružja.

Zbog saučesništva u ubistvu Jurišića, na 15 godina zatvora osuđen je Siniša Petrić, a na pet godina Vladimir Mijanović.

Vrhovni sud je odbacio žalbe četvorice optuženih, ali i tužilaštva, koje je pozvalo da se osudi glavni vođa grupe, Luka Bojović, kao organizator ubistva drugog člana grupe, u martu 2009. godine u Madridu.

Srpske vlasti uputile su ranije zahtev za ekstradiciju Španiji za Bojovića zbog izdržavanja kazne zatvora od 15 mjeseci na koju je pravosnažno osuđen i to zbog nedozvoljenog držanja pištolja i falsifikovane lične karte.

Bojoviću je, naime, ostalo da odsluži svega sedam mjeseci zatvora, jer je osam proveo u pritvoru koji mu je uračunat u kaznu (od 15 mjeseci).

Milisavljević je u Srbiji pravosnažno osuđen na 35 godina zatvora zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića, dok je za krivična djela koja je izvršio kao pripadnik "zemunskog klana" dobio 40 godina zatvora.

Bonus video: