Lazarević: Nisam odavao informacije Šariću

"Apsloutno nisam kriv. Optužni predlog sam razumio ali on je potpuno nelogičan, ali o tome će se izjasniti moj advokat"
164 pregleda 1 komentar(a)
Branko Lazarević, Foto: Blic.rs
Branko Lazarević, Foto: Blic.rs
Ažurirano: 04.11.2015. 11:52h

Nekadašnji šef kabineta ministra unutrašnjih poslova Branko Lazarević negirao je na početku suđenja da je odavao povjerljive informacije Darku Šariću.

"Apsloutno nisam kriv. Optužni predlog sam razumio ali on je potpuno nelogičan, ali o tome će se izjasniti moj advokat", rekao je Lazarević u kratkom izjašnjenju o krivici i najavio da će u toku suđenja detaljno izneti svoju odbranu.

I ostali optuženi - advokat Radovan Štrbac i policajac Boris Gara - negirali su svoju krivicu, dok je optuženi Rodoljub Radulović zvani Miša Banana u bjekstvu i njemu se sudi u odsustvu.

Suđenje je nastavljeno uvodnim izlaganjem tužilaštva koje tereti optužene da su tokom 2008. i 2009. prenosili povjerljive policijske informacije Darku Šariću pre pokretanja zvanične istrage za šverc kokaina u oktobru 2009. godine.

U optužnom predlogu se navodi da je Gara Lazareviću prenosio ključne podatke o praćenju Šarićeve grupe, nakon čega je Lazarević te informacije prosljeđivao Štrpcu i Raduloviću, a oni Šariću.

To postupanje je, kako je naveo postupajući tužilac Saša Ivanić, ugrozilo istragu policije jer su pripadnici Šarićeve grupe promjenili dotadašnji način komunikacije.

Tužilaštvo je, pored ostalog, predložilo da se kao svjedok sasluša Mile Jerković, da se preslušaju telefonski razgovori između Jerkovića i Štrpca, kao i razgovori iz prisluškivanih objekata.

Šarić je još u istrazi odbio da svedoči u ovom postupku pošto se pozvao na svoje pravo da kao svjedok ne daje iskaz, kako ne bi sebe izložio krivičnoj odgovornosti.

Nakon izlaganja tužioca suđenje je prekinuto, pošto je sud uzeo u obzir zdravstveno stanje Štrpca, a biće nastavljeno 21. decembra uvodnim izlaganjem odbrane.

Suđenje Lazareviću i ostalima danas je, nakon dva pokušaja odlaganja, ipak počelo i to iz šestog pokušaja.

Bonus video: