Spriječen teroristički napad u Bijeljini

Tokom pretresa hotela pronađena je velika količina pripremljenih zapaljivih tečnosti, eksplozivnih i pirotehničkih materija, koje su bile međusobno povezane s ciljem uništenja objekta
59 pregleda 23 komentar(a)
Bijeljina, Foto: Twitter
Bijeljina, Foto: Twitter
Ažurirano: 30.10.2015. 16:34h

Cilj terorista za kojima policija traga bio je da dignu u vazduh hotel “Dalas” vlasništvo Gabrijele Petrović alias Mirsada Pobrklić, koja živi na relaciji Janja- Holandija, piše Blic.

U neposrednoj blizini hotela nalazi se veliki broj porodičnih kuća i drugih objekata, a policija je preksinoć evakuisala nekoliko desetina mještana iz 30-tak kuća oko hotela. Šokantna vijest uznemirila je mještane Janje koji pričaju da je hotel “Dalas” smješten u ulici Vuka Karadžića, ustvari bordel i mjesto okupljanja i više nego sumnjivih osoba.

Tokom pretresa hotela pronađena je velika količina pripremljenih zapaljivih tečnosti, eksplozivnih i pirotehničkih materija, koje su bile međusobno povezane s ciljem uništenja objekta.

Aleksandra Simojlović, portparol CJB Bijeljina, potvrdila je juče za “EuroBlic” da za sada nema uhapšenih, ali da policija nakon akcije u hotelu nastavlja istragu u cilju hapšenja odgovornih.

"Pripadnici CJB Bijeljina i Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP-a Republike Srpske, u saradnji sa Agencijom za istrage i zaštitu (SIPA) BiH došli su do operativnih saznanja da na području CJB Bijeljina može doći do izvršenja terorističkog akta ili drugog teškog krivičnog djela s ciljem ugrožavanja sigurnosti građana i imovine u većem obimu i izazivanja vjerske, nacionalne i rasne netrpeljevosti", objasnila je Simojlovićeva.

Izvor “EuroBlica” blizak MUP RS navodi da je policija nakon početnih informacija o pripremi terorističkog napada na području Bijeljine, otkrila da je cilj terorista da u vazduh dignu hotel “Dalas” oko kojeg se nalazi veliki broj kuća i stanova.

"Nakon uslaska u hotel čiji je vlasnik izvijesna Gabrijela primijećeno je da su svi prozori u njemu bili otvoreni. Radi se dakle o hotelu otovrenom u maju ove godine u kojem je u prizemlju restoran, a na spratovima više od 20 soba. Svi prozori su nakon ulaska policije u hotel bili otvoreni pa čak i oni u potkrovlju"

Policija je otkrila veći broj krpa i čaršafa koji su bili međusobno povezani sa benzinom, poput velikog štapina.

U prostorijama je bila raspoređena velika količina eksplozivnih pirotehničkih sredstava, topovski udari, te plinske boce i više od 100 litara benzina otkrio je za “EuroBlic” izvor blizak istrazi.

Da je kojim slučajem došlo do eksplozije izvor "Euro Blica" ističe da bi posljedice bile katastrofalne.

Upravo zbog lokacije hotela istražioci sumnjaju da su ga teroristi sa namerom odabrali kako bi pričinili što veću štetu, kako u ljudskim žrtvama, tako i u materijalnoj šteti

Iz CJB Bijeljina navode da je blagovremenim dejstvom policije i Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP- Republike Srpske spriječeno izvršenje napada, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju svih okolnosti koje su mogle dovestio do napada.

Preduzimanje svih mjera vršeno je pod nadzorom Okružnog tužilaštva u Bijeljina.

U CJB Bijeljina u toku je obraćanje portparola, a policija će medijima proslijediti snimak pretresa.

Bonus video: