Vučić: Svi, i mladi i stari, moraćemo da učimo dva sata dnevno

On je kazao da Srbija ima veoma kvalitetnu radnu snagu, ali da su se izgubile radne navike i da treba raditi da se to poboljša
118 pregleda 4 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP
Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 30.10.2015. 13:08h

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija saradjuje sa Švajcarskom, Njemačkom i Austrijom na uvodjenju sistema dualnog obrazovanja, ali da neće biti lako da se taj model primijeni.

On je u Privrednoj komori Srbije (PKS) na Poslovnom forumu Srbija - Švajcarska, kazao da se neće odustati od uvođenja tog sistema obrazovanja jer, kako je naglasio, mladi moraju da primijene svoje znanje.

"Približavamo se vremenu kada ćemo svi, i mladi i stari, morati da učimo dva sata dnevno. To je novo za sve nas, a to ćemo morati ako ne želimo da se suočimo sa ekonomskom i političkom propašću", naglasio je Vučić.

On je kazao da Srbija ima veoma kvalitetnu radnu snagu, ali da su se izgubile radne navike i da treba raditi da se to poboljša.

"Srbija je politički i privrednio stabilna zemlja koja sprovodi ozbiljne reforme", kazao je Vučić, dodavši da očekuje da će napredak zemlje biti nastavljen i da će Srbija još poboljšati svoju poziciju na listi Svjetske banke o uslovima poslovanja i biti među prvih 30 ili 40 zemlja.

On je dodao i da se Srbija razlikuje od ostalih zemlja u regionu, time što može da obezbijedi bolju poslovnu klimu i da ima najbolji sistem podsticaja, jer će uvijek, kako je rekao, dati "10 dolara više subvencija od ostalih".

Premijer Srbije je dodao i da je dosadašnja politička i privredna saradnja Srbije i Švajcarske bila dobra, ali da ima potencijala da se te veze dvije zemlje poboljšaju.

Bonus video: