Ostojić: Hrvatska može da se odbrani

"Hrvatska je članica NATO-a...niko nas ne smije napasti. Dodao bih i to da kada Hrvatska nije imala ni poštene puške, uspjela je da se odbrani. Odbranićemo se i ubuduće i niko se ne treba plašiti napada", zaključuje Ostojić
1 komentar(a)
Ranko Ostojić, Foto: Betaphoto/HINA
Ranko Ostojić, Foto: Betaphoto/HINA
Ažurirano: 29.10.2015. 09:51h

Ministar unutrasnjih poslova Hrvatske Ranko Ostojić poručio je, raeagujućI na najavu da će Srbija nabaviti rusko naoružanje, da je Hrvatska članica NATO saveza, može da se odbrani i da niko ne treba da se plaši napada.

Ministar je u emisiji RTL-a "Direkt" naglasio da je Hrvatska sigurna zemlja i da, kako objašnjava, postoji sva sila pravila u slučaju da se nešto dogodi.

"Hrvatska je članica NATO-a...niko nas ne smije napasti. Dodao bih i to da kada Hrvatska nije imala ni poštene puške, uspjela je da se odbrani. Odbranićemo se i ubuduće i niko se ne treba plašiti napada", zaključuje Ostojić.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juce u Moskvi će Srbija od Ruske Federacije nabaviti dio naoružanja, koje neće biti ofanzivnog karaktera, već će služiti za zaštitu zemlje.

Vučić nije želio da precizira o kojem naoružanju je riječ, jer su razgovori u toku, ali je ponovio da je, generalno, posao premijera i vlade da brinu o bezbjednosti zemlje.

"Ako pitaju šta će nam sve to, neka postave pitanje šta će to nekima u okruženju, kada su svuda okruženi NATO zemljama, a samo jedna nije, a to je Srbija", rekao je srpski premijer.

Vučić će o nabavci naoružanja razgovarati i na današnjem sastanku sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, kako bi se vidjelo šta dvije zemlje mogu zajednički da naprave i kako bi se iskoristila srpska namjenska industrija.

Bonus video: