Banjaluka: Opozicija traži Dodikovu ostavku i prijevremene izbore

Opozicija je dala rok od 60 dana vladajućoj koaliciji da se "vrati u ustavno djelovanje"
0 komentar(a)
Banjaluka, Foto: Wikimedia
Banjaluka, Foto: Wikimedia
Ažurirano: 26.10.2015. 12:29h

Opozicioni Savez za promjene pozvao je danas predsednika Republike Srpske Milorada Dodika da podnese ostavku i raspiše prevremene predsjedničke i parlamentarne izbore. "Ovo je preloman trenutak za budućnost RS. Postoji rješenje ove krize i ono je u rukama Milorada Dodika. Pozivamo Dodika da podnese ostavku i da raspiše prijevremene izbore", rekao je lider Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić poslije sastanka predsjednika stranaka okupljenih u Savezu za promjene.

Bosić je najavio da će Savez za promjene tražiti i promjene izbornog zakona koje bi trebalo da onemoguće političku korupciju, dodavši da će uskoro biti definisan dokument oko kojeg treba da se okupi opozicija u RS.

Dodao je i da će uskoro biti formirano novo tijelo Saveza za promjene, kao i zajednički nastup opozicione koalicije na sljedećim lokalnim izborima.

"Ako nastavimo ovim putem, to je siguran put bez povratka", istakao je Bosić.

Lideri Saveza za promjene održali su danas u Banjaluci sastanak na kojem su dogovorili dalje načine borbe protiv aktuelne vlasti, predvođene SNSD-om.

Sastanku su prisustvovali lideri SDS-a Mladen Bosić, PDP-a Mladen Ivanić, NDP-a Dragan Čavić, SRS RS Milanko Mihajlica i Stranke napredne Srpske Adam Šukalo.

Ivanić je najavio "seriju aktivnosti po opštinama", odnosno javne tribine na kojima će opozicija građanima RS "objasniti kako stoje stvari".

"Ostavićemo rok Vladi RS i Narodnoj skupštini RS da se vrate u ustavno djelovanje. Ako to ne urade, onda ne isključujemo i vanparlamentarnu borbu. Nećemo prihvatiti vaninstitucionalno ponašanje vlasti", upozorio je Ivanić.

Opozicija je dala rok od 60 dana vladajućoj koaliciji da se "vrati u ustavno djelovanje".

Bonus video: