Presuda pripadniku grupe Darka Šarić

Đokoviću se sudilo odvojeno od Šarićeve grupe koja je ljetos prvostepeno osuđena, jer je tek u maju ove godine izručen iz Italije u kojoj se prvobitno vodio postupak protiv njega takođe zbog šverca kokaina
181 pregleda 0 komentar(a)
Darko Šarić, Foto: Fonet
Darko Šarić, Foto: Fonet
Ažurirano: 20.10.2015. 05:35h

Specijalni sud u Beogradu zakazao je za danas izricanje presude Mihajlu Đokoviću optuženom da je kao pripadnik argentinske grupe osumnjičenog narko dilera Darka Šarića 2009. godine prokrijumčario najmanje 1.825 tona kokaina iz Agrentine u Zapadnu Evropu.

Tužilaštvo za organziovani kriminal predložilo je u završnoj riječi sudu da Đokovića osudi na maksimalnu kaznu zatvora, jer smatra da su tokom postupka dokazane optužbe protiv njega.

Đokoviću se sudilo odvojeno od Šarićeve grupe koja je ljetos prvostepeno osuđena, jer je tek u maju ove godine izručen iz Italije u kojoj se prvobitno vodio postupak protiv njega takođe zbog šverca kokaina.

Specijalni sud je 13. jula Darka Šarića prvostepeno osudio na 20 godina zatvora kao organizatora šverca ukupno 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, dok su ostali pripadnici njegove grupe dobili od 12 do 20 godina zatvora.

Izricanje presude zakazno je za 14.00.

Bonus video: