Dekan Pravnog fakulteta u Beogradu fizički napao studente?

Studenti su trenutno ispred fakulteta, jer, kako kažu, ne žele da provociraju dalje incidente. Jedna grupa je od petka uveče spavala na fakultetu
108 pregleda 2 komentar(a)
Pravni fakultet Beograd, Foto: Twitter
Pravni fakultet Beograd, Foto: Twitter
Ažurirano: 12.10.2015. 09:20h

Mi smo držali govor na stepeništu i pozivali brucoše koji su u tom trenutku bili u "petici" da nam se pridruže u protestu. Naišao je dekan Avramović i sa profesorom Žikom Bujuklićem fizički napao studente. Imamo čitav snimak i proslijedićemo ga medijima”, rekla je za “Politiku” jedna od studentkinja u protestu studenata Pravnog fakulteta u Beogradu, prenosi Mondo

Studenti su trenutno ispred fakulteta, jer, kako kažu, ne žele da provociraju dalje incidente. Jedna grupa je od petka uveče spavala na fakultetu.

Poslije incidenta oglasio se Pravni fakultet saopštenjem u kom se ne spominjen bilo kakav fizički obračun.

"Manja grupa studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, među kojma i nekolicina s drugih fakulteta, pokušala je jutros da onemogući redovnu nastavu", navodi se u saopštenju te ustanove, prenosi Mondo.

"I pored toga sto je Uprava fakulteta prihvatila zahtjeve studenata koji nisu u suprotnosti s propisima i realnim mogućnostima fakulteta i razgovora vođenih na zboru studenata u petak, 9. oktobra, ova grupa nije fizički dozvolila studentima prve godine da prisustvuju redovnoj nastavi. Nakon dolaska profesora predmetne nastave, dekana i članova Uprave fakulteta, studentima je omogućeno da prisustvuju redovnim predavanjima. Nastava i vježbe u ostalim amfiteatrima redovno se održavaju", navodi se u saopštenju.

Inače, studenti imaju devet zahtjeva, između ostalog da se smanji cijena boda za prenijete ispite, otključavanje predmeta i oktobar dva, dok uprava fakulteta tvrdi da su neki od tih zahtjeva već ispunjeni, a da za druge postoje zakonska ograničenja.

Bonus video: