Tužilaštvo traži maksimalnu kaznu za pripadnika Šarićeve grupe

Đoković je optužen za krijumčarenje 1.825 tona kokaine iz Argentine, dok se cijela optužnica odnosi na krijumčarenje ukupno 5.7 tona droge, pored Agrentine i iz Brazila i Urugvaja
4 komentar(a)
Darko Šarić, Foto: Fonet
Darko Šarić, Foto: Fonet
Ažurirano: 09.10.2015. 13:15h

Tužilaštvo za organziovani krminal predložilo je danas sudu da Mihajla Đokovića (34) osudi na maksimanlu kaznu zatvora kao pripadnika agrentinske grupe Darka Šarića, zbog optužbi da je 2009. godine prokrijkumčario najmanje 1.825 tona iz Agrentine u Zapadnu Evropu, a presuda je zakazana za 20. oktobar.

Đokoviću se sudilo odvojeno od Šarićeve grupe koja je lJetos prvostepeno osuđena, jer je tek u maju ove godine ekstradiran iz Italije u kojoj se prvobitno vodio postupak protiv njega takođe zbog šverca kokaina.

Tužilaštvo je maksimalnu kaznu za Đokovića predložilo u završnoj riječi, a Specijalni sud je je izricanje presude zakazao za 20. oktobar.

Đoković je optužen za krijumčarenje 1.825 tona kokaine iz Argentine, dok se cijela optužnica odnosi na krijumčarenje ukupno 5.7 tona droge, pored Agrentine i iz Brazila i Urugvaja.

Specijalni sud je 13. jula Darka Šarića prvostepeno osudio na 20 godina zatvora kao organizatora šverca ukupno 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, dok su ostali pripadnici njegove grupe dobili od 12 do 20 godina zatvora.

Svjedoci saradnici su dobili po pet, osam i 10 mjeseci zatvora.

Bonus video: